Nézd élőben az Európai Bizottság élére pályázó csúcsjelöltek vitáját az Azonnalin!

2019.05.15. 19:46

Az európai pártcsaládok csúcsjelöltjei az Európai Bizottság élére szerdán este 21:00 órától többek között környezetvédelemről, migrációról, biztonságról, az Unió globális szerepéről, populizmusról és az éghajlatváltozásról vitáznak.

A spitzenkandidatok vitája 21:00 és 22:30 között zajlik Európai Parlament plenáris üléstermében. Ez az egyetlen vita, amelyen a Bizottság elnöki posztjára pályázó összes jelölt részt vesz (az alábbiakban a nyitóbeszédek sorrendjében felsorolva - a sorrendet április 4-én sorshúzással döntötték el):

Nico CUÉ, Európai Baloldal (EL)
Ska KELLER, Európai Zöldek Pártja (EGP)
Jan ZAHRADIL, Konzervatívok és Reformerek Európai Szövetsége (ECR)
Margrethe VESTAGER, Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE)
Manfred WEBER, Európai Néppárt (EPP)
Frans TIMMERMANS, Európai Szocialisták Pártja (PES)

A vitát három újságíró vezeti: a kérdéseket Emilie Tran Nguyen (France Télévisions) és Markus Preiss (ARD Germany) teszi fel, míg a közösségi médiában zajló vitáról és az oda érkező kérdésekről Annastiina Heikkilä (YLE Finland) számol be. Kövesd az Azonnalin!

Ha pedig nem tudod, hogy mik azok a csúcsjelöltek és pártcsaládok, ne bánkódj! Ebben a cikkben mindent elmagyarázunk, amit az európai parlamenti választásokról tudni érdemes. 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek