Univerzális plakáttal kampányol Salgótarjánban a kádárista Munkáspárt

Szerző: Bukovics Martin
2019.05.14. 13:01

Még egy fára is kiragasztotta a nacionalista-kádárista alakulat.

Univerzális plakáttal kampányol Salgótarjánban a kádárista Munkáspárt

Az EP-választási listát állítani tudó pártok közül van pár igencsak apró, ilyen a Fidesz médiájában viszonylag gyakran felbukkanó Thürmer Gyula vezette Munkáspárt is, ami a 2018-as országgyűlési választáson mindössze 15 640 voksot, azaz 0,27 százalékot kapott.

A párt mondanivalója most lényegében arról szól, hogy az MSZP a múlté, a Munkáspárt a jövő.

A nacionalista-kádárista alakulatnak Salgótarjánban, Nógrád megye székhelyén valamivel több szavazója van, mint máshol, így nem meglepő, hogy ott már fel is bukkantak a magát egyszerre baloldali, nemzeti és ellenzéki pártnak nevező minipárt plakátai. Hogy Salgótarján mennyire fontos a Munkáspártnak, jól mutatja, hogy a 2016-os időközi polgármester-választáson maga Thürmer Gyula pártelnök indult el, és kapott 1,82 százalékot. Akkor végül az MSZP nyert.

SEMMI SEM UTAL ARRA A MUNKÁSPÁRT PLAKÁTJÁN, HOGY AZ EP-VÁLASZTÁS ALKALMÁBÓL KÉSZÜLT VOLNA. VALÓSZÍNŰLEG OKKAL, MERT ELÉG UNIVERZÁLISRA SIKERÜLT.

SALGÓTARJÁNBAN MÉG EGY FÁRA IS RÁRAGASZTOTTÁK A PLAKÁTOT.

Az Azonnali egyébként ott volt a Munkáspárt május 1-jei budapesti felvonulásán, így aki kíváncsi az alternatív univerzumukra, itt megtudhatja, milyen világ az, ahol Orbán Viktor jobb kommunista Gyurcsány Ferencnél.

FOTÓK: Kiss Brigi / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek