+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 13. hétfő, 10:20
Több száz hajléktalan – köztük gyerekek – élnek abban a haszonálaton kívüli, állami tulajdonú házban, ahol visszakapcsolta az áramot a vatikáni bíboros.


A „kétségbeesés gesztusának” nevezte egy vatikáni bíboros, Konrad Krajewski, hogy visszakapcsolta az áramot egy római hajléktalanok által elfoglalt házban szombat este annak ellenére, hogy a rendőrség elzárta a főkapcsolót – írja a Guardian. Az állami tulajdonú, egyébként használaton kívüli épületben, amit elfoglaltak a ajléktalanok, körülbelül 450-en élnek, köztük 100 gyerek, és május 6-a óta voltak világítás és meleg víz nélkül.

 

Konrad Krajewski bíboros teljes mértékben tudatában volt annak, hogy amit tesz, lehetnek jogi következményei, de meggyőződése volt, hogy szükséges ezt megtennie a családok érdkeében – kommentálta az ügyet egy vatikáni forrás.

 

Matteo Salvini olasz belügyminiszter pedig úgy nyilatkozott:

 

reméli, hogy az egyházi segítség a megkésett villanyszámla kifizetésére is terjed, amelynek összege egyyébként háromszázezer euró (vagyis 97 millió forint). 


Krajewski egyébként nemrégiben tért vissza Leszbosz szigetéről, ahova azért ment, hogy adományt vigyen a menekültek megsegítésére és biztosítsa az ottani sátortáborokban élőket, illetve a helyieket arról, hogy a pápa nem feledkezett el róluk.

 

Szerintetek jól döntött a bíboros, hogy visszakapcsolta az áramot? Szavazzatok!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás