+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 13. hétfő, 10:20
Több száz hajléktalan – köztük gyerekek – élnek abban a haszonálaton kívüli, állami tulajdonú házban, ahol visszakapcsolta az áramot a vatikáni bíboros.


A „kétségbeesés gesztusának” nevezte egy vatikáni bíboros, Konrad Krajewski, hogy visszakapcsolta az áramot egy római hajléktalanok által elfoglalt házban szombat este annak ellenére, hogy a rendőrség elzárta a főkapcsolót – írja a Guardian. Az állami tulajdonú, egyébként használaton kívüli épületben, amit elfoglaltak a ajléktalanok, körülbelül 450-en élnek, köztük 100 gyerek, és május 6-a óta voltak világítás és meleg víz nélkül.

 

Konrad Krajewski bíboros teljes mértékben tudatában volt annak, hogy amit tesz, lehetnek jogi következményei, de meggyőződése volt, hogy szükséges ezt megtennie a családok érdkeében – kommentálta az ügyet egy vatikáni forrás.

 

Matteo Salvini olasz belügyminiszter pedig úgy nyilatkozott:

 

reméli, hogy az egyházi segítség a megkésett villanyszámla kifizetésére is terjed, amelynek összege egyyébként háromszázezer euró (vagyis 97 millió forint). 


Krajewski egyébként nemrégiben tért vissza Leszbosz szigetéről, ahova azért ment, hogy adományt vigyen a menekültek megsegítésére és biztosítsa az ottani sátortáborokban élőket, illetve a helyieket arról, hogy a pápa nem feledkezett el róluk.

 

Szerintetek jól döntött a bíboros, hogy visszakapcsolta az áramot? Szavazzatok!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kétfarkús alpolgármestert, Döme Zsuzsannát lekiscsajozó Deutsch László megjegyezte, neki ez a szavajárása.

Orbán miatt egymást üti a két szlovén jobboldali párt: egyikük mellette, másikuk ellene szavazott az EP-ben a magyar jogállamiságról.

A Kisalföld új vezetője, Varga Ottó már Heves, Békés és Nógrád megyei napilapoknál is volt főszerkesztő.

A brit királynő vasárnap óta már a Habsburg-császárnál is régebb óta uralkodik: már attól sincs messze, hogy megdöntse a francia XIV. Lajos rekordját.

Marjan Šarec miniszterelnök új választást akar, nem véletlenül: ezzel megduplázná pártja támogatottságát a legutóbbi, 2018-as voksoláshoz képest.

Nem szerezte meg a mélyvörös Emilia-Romagna tartományt Matteo Salvini Legája. Az eredmény újabb lendületet adhat a római kormánynak és az olasz baloldal újraszerveződésének.

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

A hét kérdése

Nagyon sima győzelmet aratott az összellenzék jelöltje ellen Dézsi Csaba András. Sok elemzés született már róla, de mi megkérdezünk téged is.

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás