Ekkora önkritikát még nem láttunk magyar sportklubtól

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.13. 20:36

Nehéz értelmezni, mire gondolhatott a DVTK, mikor azt mondta, hogy ha felajánljuk valamelyik alapítványuknak adónk egy százalékát, legalább az jó helyre kerül.

Ekkora önkritikát még nem láttunk magyar sportklubtól

Ha magyar foci, akkor közpénz, ez már 2010 óta nyilvánvaló mindenkinek, úgyhogy különösen nehéz munka lehet még adóforintokat kérni azoknak az egyesületeknek, amiket főleg a fociról ismernek. A DVTK több alapítványa is megpróbálta a lehetetlent, azt viszont képtelenek vagyunk eldönteni, pontosan mire értették az alább látható szöveget:

Elsőre rettentő bunkó dolognak tűnik az a legalább szó, hiszen az adónk így is jelentős része megy valamilyen formában arra, hogy fenntartsuk Orbán Viktor lázálmát a sikeres magyar futballról, de a linkelt cikkből az derül ki, hogy ez az egy százalék a focira pont nem megy, helyette mehet a fiatal hokisokra, a fiatal röplabdázókra és kosarasokra, esetleg a hátrányos helyzetű fiatal sportolókra.

Akárhogy is rágjuk a dolgot, ez mégis csak egy óriási fricska lehet, és ennek tudjuk be azt is, hogy a hivatalos oldalon elérhető leadből már kimaradt az a legalább szó: ha ide ajánljuk az egy százalékunkat, akkor az legalább jó helyre megy, szemben azokkal a forintokkal, amiket például a jelenleg a kiesés ellen hajtó futballcsapatra égetnek el!

Azért a biztonság kedvéért szavazd meg te, miről van szó!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek