„Nyerd meg Salvinit!” – teleshopos stílusban kampányol a Lega

Szerző: Techet Péter
2019.05.10. 10:45

Újabb kampányvideóval fordult az olasz szélsőjobboldali Lega az európai parlamenti választásra: játékra hívják a szavazókat, a főnyeremény pedig maga Matteo Salvini.

„Nyerd meg Salvinit!” – teleshopos stílusban kampányol a Lega

A tavaly márciusi parlamenti választásokra indította el először az olasz pártvezér, Matteo Salvini internetes játékát, amelyben facebook- és Instagram-bejegyzésének lájkolásra, kommentelésére buzdította híveit – valamint arra, hogy regisztráljanak, és akkor

hazavihetik Matteo Salvinit.

Azaz találkozhatnak vele, eltölhetnek a Lega elnökével egy egész napot.

A „Vinci Salvini“, azaz „Nyerd meg Salvinit!” játékot a Lega az EP-választási kampányban felfrissítette. (Itt van a honlap, amire magyar állampolgárként is lehet regisztrálni.)

Tegnap jelentette be Matteo Salvini a teleshopos reklámok stílusában, hogy tessék regisztrálni, és megnyerni őt.

„És mit lehet nyerni?“ – teszi fel Salvini maga a kérdést. „Pénzt? Nem, nem“ – mondja. Aki gyorsan lájkol, azok között minden nap van már egy nyertes, nyereménye pedig az, hogy az olasz belügyminiszterrel közös fotót kap. A második díj egy mobiltelefon. Az első pedig egy személyes találkozó Salvinivel.

A mostani kampányfilmben Salvini azon „hihetlen szerencsés” négy emberrel áll, akik a tavaly játék során találkozhattak vele.

Salvini végül arra kér mindenkit, segísen neki megvédeni „a mi eszméinket Olaszország és Európa kapcsán”. A párt jelszava az, hogy „Olaszország először”, és azt ígéri: visszahozza „a józan észt Európába”.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek