Nem lesz folytatása az Amélie csodálatos életének, mert „Párizs ronda lett”

Szerző: Techet Péter
2019.05.10. 20:15

A francia kultfilm rendezője nem akar folytatást, ugyanis nem látja már maga körül azt a Párizst, amit egykoron szeretett. A film zeneszerzője is nemet mondana, ha felkérnék egy folytatásra.

Nem lesz folytatása az Amélie csodálatos életének, mert „Párizs ronda lett”

Jean-Pierre Jeunet, az Amélie csodálatos életének rendezője a hajdani kultikus filmről forgat egy áldokumentumfilmet. Amikor azonban azt kérdezték tőle, hogy esetleg csinálna-e folytatást a filmnek, azt mondta:

„nem, mert a mai Párizs ronda”.

A folytatás elmaradását azzal is indokolta, hogy mára nagyon drága és eleve nehézkes lett Párizsban filmet forgatni.

A Le Figaronak azonban egy párizsi képviselő azt nyilatkozta: Jeunet téved, mert ma is nagyon sok filmet forgatnak Párizsban, azaz ha a rendező meg akarná csinálni az Amélie folytatását, azt a francia főváros támogatná.

Yann Tiersen se akar újabb Améliet

A brit Independent napilapnak Yann Tiersen, a film egykori zeneszerzője nyilatkozott nemrég úgy, hogy nemet mondana, ha felkérnék egy folytatásra. Tiersen ezt azzal indokolta, hogy

az Amélie zenéje messze áll attól, amit ő egyébként csinálni szeret, azaz „negatívan” határozta meg az a filmzene a későbbi pályafutását

és megítélését – túlságosan is hozzákötődött a neve egy olyan zenéhez, amitől ő inkább idegenkedik.

Ha folytatás nem is lesz, Jeunet a 2002-es film elkészültéről, helyszíneiről csinál egy áldokumentumfilmet.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek