Senkit nem zavar a magyar himnusz, mondta a szlovák miniszterelnök az Azonnalinak

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.05.09. 12:37

Peter Pellegrini szerint nem zavar senkit a magyar himnusz, pedig az ő pártja is megszavazta, hogy bírságolni lehessen külföldi himnusz éneklése miatt.

Senkit nem zavar a magyar himnusz, mondta a szlovák miniszterelnök az Azonnalinak
„Senkit nem zavar a magyar himnusz” – mondta Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök az Azonnali kérdésére,

mielőtt bement volna a nagyszebeni EU-csúcson az uniós országok vezetőinek tanácskozására.

Az Azonnali annak kapcsán kérdezte Pellegrinitől meg ezt, hogy a szlovák parlament nagy többséggel elfogadott egy törvényt, mely szerint bírságolni lehet azért, ha úgy hangzik el egy külföldi himnusz, hogy az adott ország hivatalos delegációja nincs jelen. Nem is titkoltan a dunaszerdahelyi DAC szurkolóinak címezték a törvényt, amit a Most-Híd vegyespárt is megszavazott első körben. Végül aztán Andrej Kiska elnök visszaküldte a parlamentnek a törvényt: éppen a napokban tárgyalják azt újra, és az ígéretek szerint kikerül majd belőle a vitatott passzus. 

Peter Pellegrini miniszterelnök pártja, a Smer is megszavazta a törvényt első körben, ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy a szlovák miniszterelnököt miért zavarja a magyar himnusz. Erre volt az a válasz, hogy senkit nem zavar.

Az Azonnali nemrég riportozott Dunaszerdahelyen, ahol a szurkolók meglehetősen dacosan fogadták a törvénykezdeményzést, és azt is elmondták, márpedig nekik senki nem tilthatja meg a himnusz éneklését, ha kell, a pénzt is összedobják a büntetések kifizetésére.

A videónkat itt nézhetitek meg róla:

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek