Messze van még a vége, ígérte Orbán Viktor az Azonnalinak

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.05.09. 13:02

Arra adott ilyen talányos választ a miniszterelnök, hogy támogat-e egyáltalán bárkit csúcsjelöltnek. A kérdés nem csak azért releváns, mert nemrég Orbán bejelentette, hogy nem támogatja a Néppárt bajor csúcsjelöltjét, Manfred Webert, hanem azért is, mert a Néppárt másik esélyese, a francia Michel Barnier is elkezdett mozgolódni.

Messze van még a vége, ígérte Orbán Viktor az Azonnalinak

Az Azonnali megpróbálta Nagyszebenben szóra bírni Orbán Viktort annak kapcsán, hogy nemrég bejelentette, mégsem támogatja Manfred Weber jelöltségét az Európai Bizottság élére, aki az egyelőre még a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppártnak a csúcsjelöltje.

Így amikor a miniszterelnök megérkezett az EU-s vezetők tanácskozásának helyszínéül szolgáló nagyszebeni városházához, feltettük a kérdést neki, van-e egyáltalán bárki, akit jelenleg támogat az Európai Bizottság élére?  

„Messze van még a vége”

– mondta Orbán, és rezignáltan továbbhaladt.

Bár a miniszterelnök e nyilatkozata meglehetősen rövid volt, még így is az Azonnalinak nyilatkozott legbővebben. Nem volt túl beszédes kedvében, az újságírók záporozó kérdéseire jobbára maximum egy-egy szóban reagált, miközben bevonult a nagyszebeni városházára.

A kérdés, hogy kit támogatna Orbán Manfred Weber helyett, azért is releváns, mert – mint ahogy azt az Azonnali már három napja megírta – könnyen lehet, hogy végül is Michel Barnier jelenlegi brexit-főtárgyaló lesz a néppárti befutó Weber helyett. A Fidesz 2014-ben is inkább a francia politikust szerette volna a Bizottság elnöki székében látni Jean-Claude Juncker helyett, Barnier pedig már el is kezdett szolidan kampányolni.

FOTÓ: Azonnali

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek