Lázár János szerint Weber harmatgyenge, és ugyanazt mondja, mint Timmermans

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.09. 12:01

Makóról nézve nem lát különbséget a Néppárt és a balközép csúcsjelöltje között a volt miniszter.

Lázár János szerint Weber harmatgyenge, és ugyanazt mondja, mint Timmermans

A baloldal jelöltje, Timmermans úr, a Néppárt jelöltje Weber úr, innen Makóról nézve nincs különbség abban, amit mondanak, egy kottából énekelnek, és ráadásul gyenge mind a kettő, mint a harmat – így reagált Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter online fogadóóráján arra a kérdésre, jó lenne- a Fidesznek, ha kilépne az Európai Néppártból. Orbán Viktor miniszterelnök a napokban közölte: a  korábbiakkal ellentétben mégsem támogatják, hogy Weber legyen az Európai Bizottság elnöke. 

A Makó Híradó oldalán olvasható válasz szerint Lázár úgy véli:

„nem az a kérdés, hogy melyik frakcióban ül az ember Brüsszelben, hanem az, hogy melyik irányba adja voksát.”

Arról is beszélt: arra számít, hogy a májusi európai parlamenti választáson magasabb lesz a részvétel, mint legutóbb.

Lázár már majdnem visszasírja Lendvai Ildikót

Lázárt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó patkányozásáról is kérdezték. „MSZP gyorsvonati sebességgel halad a teljes megsemmisülés felé, a mai képviselőik méltatlanok és alkalmatlanok a haza képviseletére, az ország ügyeinek intézésére. Az ember szinte már visszasírja az öreg komcsikat. Ujhelyi vagy Kovács László, Bangóné vagy Lendvai Ildikó, szinte szürreális a különbség.” Megjegyezte: a közbeszéd általában durvul, a hétköznapi magánbeszéd tele van szitokszóval, a napi vitákat egyre jobban jellemzi az agresszió.

Lázár arra is kitért, Bangónénak nem ez az első nyelvújítása, „hiszen nem olyan régen leparasztozta azokat, akik neki nem tetszenek”. „Általában azt tapasztalom, hogy a parasztozás nagy divat lett,

holott Makón és Vásárhelyen a régi öregek azt vallották, hogy a parasztembernek kézcsók jár, hiszen mindannyian a kezéből eszünk.”

Végezetül a Fidesz országgyűlési képviselőjét arról is kérdezték, mit tapasztal most, hogy végig járja választókerülete összes kocsmáját. „Nem győzöm, annyi van, mármint kocsma. (…)

Nem szégyen az, hogy vannak, akik időnként betérnek a kocsmába,

számomra az ő véleményük is sokat számít, nem beszélve a kocsmárosnéról, aki sokkal jobban tudja, hogy mi történik Makón, mint a kedves képviselő-testület.”

FOTÓ: Lázár János / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek