Ezeket a képregényeket markold fel a Képregényfesztiválon!

Szerző: Pintér Bence
2019.05.09. 07:00

Szerdán startolt el az idei Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, de még semmiről sem maradtál le: vasárnapig tart a buli!

Ezeket a képregényeket markold fel a Képregényfesztiválon!

Szerdán elstartolt a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, ami egészen vasárnapig szolgáltat képregényes programokat és eseményeket szerte a városban. Vasárnap a Dürer Kertben átadják a hazai képregényes szcéna díjait, az Alfabéta-díjakat és a Korcsmáros Pál-díjat is. Itt van egy lista az összes programról.

 

Hova érdemes ellátogatni?

 

+ Szerdán nyílt meg, de május közepéig látogatható a Panelbe rejtett világ című kiállítás a Restro Puskinban, ahol az Alfabéta-díjas Csepella Olivér és Felvidéki Miklós, valamint a Korcsmáros Pál-díjas Sváb József képregényeit állítják ki.

 

+ Csütörtökön hétkor Top 10 Szuperhősnő címmel tart kerekasztal-beszélgetést a Roboraptor blog a Nem Adom Fel Kávézóban.

 

+ Lesz egy közönségtalálkozó péntek este az Olasz Kultúrintézetben Vittorio Giardinóval, akinek először jelenik meg magyarul képregénye, ami ráadásul Magyarországon játszódik. Vele interjút is készített a Kilencedik.hu. Szombaton délben pedig a Francia Intézetben beszélgetés Jean-Pierre Pécau francia képregényszerzővel.

 

+ És lesz még egy beszélgetés Alejandro Jodorowskyról a Próza Nostra szervezésében a Bem Moziban.

 

Na és mit vegyek meg?

 

A Képegényfesztivál alkalmából egy sor képregény jelenik meg, amit majd vasárnap vásárolhattok meg 10 és 18 óra között a Dürer Kertben, ahol szintén lesz egy csomó színpadi program is. A Kilencedik.hu-n van egy lista arról, hogy kik állítanak standot, és milyen akció lesz nálunk, itt pedig egy nagyon szűk lista arról, hogy mikre lesz érdemes vetni egy pillantást:

 

+ Alan Moore: A pokolból | A Vad Virágok Könyvműhely gondozásában jelenik meg Alan Moore klasszikus képregénye, amiben Hasfelmetsző Jack történetét dolgozta fel röpke hatszáz gyönyörű oldalon.

 

+ Alan Moore, Kevin O'Neill: Különleges úriemberek szövetsége I. | Ez a történet ismerős lehet a közepesen sikerült Szövetség című filmből: az a lényeg, hogy a 19. század egy sor híres regényhőse – Mina Harker (Drakula), Nemo kapitány, Alan Quatermain (Salamon király bányái), a Láthatatlan Ember, Dr. Jekyll/ Mr. Hide összeáll. Nagyon jó olvasmány, mondhatni: Avengers sznoboknak. A Fumax hozza.

 

Vittorio Giardino: Magyar Rapszódia | Az olasz alkotó által 1982-ben kitalált karakter, az ex-kém Max Friedman rögtön az első kalandjában az 1930-as évek Budapestjére érkezett, de a történet eddig nem jelent meg magyarul. Most a Frike Comics hozza a fesztiválra.

 

+ Brian K. Vaughan: Y, az utolsó férfi | A Kingpin újra belevág Brian K. Vaughan mára klasszikus képregénysorozatába, aminek az az alapvetése, hogy egyik pillanatról a másikra az összes hímnemű lány meghal a Földön – kivéve egy srácot és a majmát, akik pedig így elég nagy slamasztikába kerülnek.

 

FOTÓ: Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

 

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek