Annyira gyenge a szurkolás a Manchester Citynél, hogy felvételről megy skandálás a meccsen

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.08. 20:23

Sőt, a régimódi drapériákat is lecserélték digitalizált változatra a világ leggazdagabb klubjánál. Akiket tényleg érdekel a csapat, már a stadionba sem mindig jutnak be.

Annyira gyenge a szurkolás a Manchester Citynél, hogy felvételről megy skandálás a meccsen

Aki volt már focimeccsen életében, az pontosan tudja, hogy valójában tévében sokkal jobban lehet követni magát a sztori sport részét, de az úgynevezett meccshangulat miatt össze se lehet hasonlítani egy tévében és egy stadionban látott 90 percet.

Ez a meccshangulat a turisták számára is rettentő vonzó, viszont sok Premier League-csapatnál a visszájára fordultak a dolgok: a legmagasabb osztályban játszó csapatok egy részét annyira elvették a hagyományosan hangulatot csináló helyiektől, hogy már nekik is luxusszámba megy egy-egy meccs megnézése, a gazdag turisták viszont nem fognak hangulatot teremteni.

A klubok a maguk módján próbálnak valamit tenni:

a korábban brit szinten csóró csapatból a világ leggazdagabbjává változott Manchester City pár hete például úgy döntött, a hangszórókból felvett szurkolással próbálja félelmetesebbé változtatni az Etihad Stadiumot.

A Sports Rush szerint az Egyesült Arab Emírségek pénzügyi támogatása miatt korlátlan pénzeket elköltő klub környékén egyre többeknek szúrja a szemét az gyenge stadionhangulat, ami uralkodik a hazai meccseiken, ezért már a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-meccsen próbálták ki a megoldást. A játékosokat nem pörgette fel a felerősített szurkolás, mert bár 4-3-ra nyertek, kiestek az odavágón 1-0-ra nyerő londoniaktól.

A Bajnokok Ligájából már kiesett, de az angol bajnokságot egy ponttal vezető Citynek nem ez az egyetlen röhejes húzása mostanában: a hétvégén többen azon nevettek, hogy a szurkolók hagyományos drapériáit is lecserélték, és a lelátó alatt lévő sávon digitálizált verzióban vetítették ki őket, ahogy az a fent látható képen is látszik.

A City meccseire amúgy 60 és 30 font közötti jegyárakkal lehetett bejutni ebben a szezonban. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek