Az Europol Görögországban fog vadászni embercsempészekre

Szerző: Pintér Bence
2019.05.09. 06:57

Európa segít: a görög-török határon egyre több az embercsempész, speciális egység fog vadászni rájuk.

Az Europol Görögországban fog vadászni embercsempészekre

Speciális egységet küld a görögországi Évrosz prefektúrába az Europol, hogy segítséget nyújtsanak a helyi rendőröknek az embercsempészek ellen, akik az utóbbi időben egyre több bevándorlót csempésznek át a görög-török határon – írja a görög Kathimerini.

Az után döntött így az EU-s rendőrségi együttműködés csúcsszerve, hogy a szervezet vezetője, Catherine de Bolle, és Robert Crepinko, a szervezet embercsempész-szakértője a környéken járt.

Az egységet speciális felszereléssel látják el, és direkt hozzáférésük lesz a szervezet adatbázisához, így az ellenőrzéseken már helyben le tudják futtatni a rutinellenőrzéseket. A helyi hatóságok abban bíznak, hogy ez, együtt az europolosok tapasztalatával elég lesz ahhoz, hogy lekapcsolják a csempészeket.

2019 áprilisának végéig 80 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg a török hatóságok a török belügyminisztérium számai szerint, amit az ANSA közölt. Görögországba eddig idén 10 ezer menedékkérő érkezett, közülük 2500-an választották a szárazföldi útvonalat.

FOTÓ: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek