Ki miért szavaz a Fideszre?

2019.05.05. 17:19

Csak a migránspropaganda miatt szavaznának az emberek a Fideszre? Egy frászt, Budán legalábbis nem úgy tűnik. Az antikommunizmust és az értékrendet többször emlegette az Azonnalinak Gulyás Gergely óbudai fórumának hallgatósága, mint a migránsokat, mikor azt kérdeztük tőlük, mégis miért a Fidesz. De előfordult-e valaha, hogy valamiben nem értettek egyet Orbán Viktorral? Ez is kiderül. Videó.

A migránspropaganda – és újabban a családbarát kampány – zajában egy fontos kérdés kicsit figyelmen kívül maradt: vajon tényleg ezért, csak ezért szavaznak az emberek a Fideszre? Az Azonnali kíváncsi volt rá, ezért elmenünk Gulyás Gergely óbudai lakossági fórumára, és megkérdeztük a résztvevőket:

mégis miért a Fidesz?

A válaszok persze nem reprezentatívak, de sokatmondóak:

a legtöbben a migrációt maguktól meg se említették, inkább az antikommunista hozzáállásukat és a keresztény értékrendjüket emlegették.

A migrációval kapcsolatos direkt kérdésre már kaptunk néhány cifrább választ – kadhafizástól a zsidózásig –, de közel sem annyit és olyanokat, amilyenekre az ellenzéki közbeszédben edződött ember számítana. (Érdemes persze hangsúlyozni, hogy ez egy budai fórum volt, és aki lemaradt volna róla, összehasonlításként nézze meg a két évvel ezelőtti, csepeli fideszesekkel készült videónkat.)

Végül arra voltunk kíváncsiak, hogy a fideszes szimpatizánsokkal

előfordult-e már, hogy valamiben nem értettek egyet Orbán Viktorral.

Nézd meg a videót, és kiderül.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek