Orbán Viktor átugrik jövő héten Romániába kicsit kampányolni az RMDSZ-nek

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.05.02. 20:13

És ha már ott van, felavatja Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét is!

Orbán Viktor átugrik jövő héten Romániába kicsit kampányolni az RMDSZ-nek

Míg az itthoni lapok címoldalait Orbán Viktor és Matteo Salvini szélsőjobbos olasz belügyminiszter találkozója uralja, addig az erdélyi magyar lapokét nem, ugyanis azt jelentik be a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közleményére hivatkozva, hogy Orbán Viktor hamarosan két napos látogatásra érkezik Erdélybe.

Ez egyáltalán nem meglepő, egyrészt, mert május 9-én lesz az EP-választások előtti utolsó EU-csúcs a dél-erdélyi Nagyszebenben, így Orbán lényegében helyben kell, hogy legyen eleve. A magyar miniszterelnök a közlemény szerint május 8-án az európai parlamenti választásról fog tárgyalni az RMDSZ vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel, egyházi méltóságokkal és egyetemistákkal is találkozik.

Május 10-én Orbánnak igazán vagány programja lesz, ugyanis felavatja Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét a Maros megyei Kerelőszentpálon, illetve ellátogat majd a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára (ez jelentős magyar közpénzinvesztíciónak köszönhetően jött létre) és a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központba is.

Egyáltalán nem meglepő, hogy Orbán átmegy kicsit kampányolni a Fidesszel mostanság nagyon jó viszonyt ápoló RMDSZ-nek,

ugyanis minden előrejelzés azt mutatja, hogy kétséges, meglesz-e nekik az öt százalékuk az EP-választásokon, ennyi kell ugyanis a bejutáshoz.

Minden bizonnyal az sem segíti az erdélyi magyar pártot, hogy

egy hónappal az EP-parlamenti választások előtt megszavaztak olyan törvénymódosításokat, amely az ország és az európai pártcsaládok nagy része szerint a korrupciót segítik elő,

és amelyek miatt nagyon úgy tűnik, hogy az európai szocialisták pártcsaládja, a PES meg fog szabadulni a Szociáldemokrata Párttól (PSD), és a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetsége az ugyanolyan nevet viselő román ALDÉ-tól.

A legutóbbi parlamenti választások előtt Orbán szintén elment az RMDSZ-nek segíteni, nem tudni, ennek is köszönhető-e, de akkor Kelemen Hunorék nagyon erős, hét százalék fölötti eredményt értek el.  

FOTÓ: Orbán Viktor és Kelemen Hunor kampányolnak Szatmárnémetiben a 2016-os parlamenti választások előtt / Youtube

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek