Melyik az igazi baloldali párt Magyarországon? Megkérdeztük a majálisozókat!

2019.05.02. 12:02

Mi különbözteti meg ma a baloldali pártokat egymástól, és egyáltalán melyikük az igazi baloldali? Elfogadhat-e egy baloldali egy Gyurcsány Ferenchez hasonló milliárdost vezetőnek? Az EU-csatlakozás volt nagyobb vívmány, vagy az, hogy sikerült kiharcolni a nyolcórás munkanapot? Politikusokat és résztvevőket kérdeztünk a baloldali pártok majálisain a Városligetben. Videó!

Mit jelent ma baloldaliság a DK, az MSZP és a Munkáspárt szimpatizánsainak, és mit gondolnak erről az anarchisták? Az Azonnali a pártok majálisán járt a Városligetben, hogy kiderítse!

A baloldaliság szabadságot jelent, a jobboldalé az rosszabb szabadság – vélekedett egy idősebb DK szimpatizáns. Egy másik támogató pedig úgy vélte, már attól is jó a párt, hogy a nevében benne van, hogy „demokratikus”. És hogy elfogadhat-e egy baloldali egy Gyurcsány Ferenchez hasonló milliárdost vezetőnek?

Van, aki szerint azért igen, mert arról nem tehet valaki, ha milliárdos.

Hogy mi a különbség az MSZP és a DK között? A szocialista Horváth Csaba szerint az, hogy nem egy pártban politizálnak, míg a párbeszédes Karácsony Gergely szerint azért a Párbeszéd a legbaloldalibb párt, mert támogatja az alapjövedelmet.

Na de mit gondolnak az anarchisták a baloldalról? És vajon az EU-csatlakozás volt nagyobb vívmány, vagy az, hogy sikerült kiharcolni a nyolcórás munkanapot?

Nézd meg az Azonnali videóját, és ezt is megtudhatod!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek