Még a végén elkezdenek politizálni az emberek!

Kiss Brigi

Szerző:
Kiss Brigi

2019.04.30. 19:05

Az esélyét se akarják megadni annak, hogy az emberek esetleg politikáról is beszélgessenek, ezért inkább minden közösségi programot kitiltottak a budapesti piacokról. Igazi kádári tempó!

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Nem akarja a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (CSAPI), hogy a közösségi programokon elkezdjenek politizálni az emberek, ezért inkább betiltotta őket a közelgő EP-, illetve önkormányzati választás kampányaira hivatkozva, írja az Index.  

Bár a tiltás általános, az valójában csak a Mindspace nevű nonprofit szervezetet érinti, akik olyan felforgató rendezvényeket szoktak szervezni a Rákóczi téri Vásárcsarnokban, mint a lakossági növénycsere vagy éppen a Józsefvárosi Kisiparos vásár. Na meg szombatonként közösségi reggelit, amely nagyjából arról szólt, hogy egy nagy asztalhoz bárki leülhetett reggelizni, és miközben evett-ivott, az asztalnál ülő többi emberrel beszélgetett mindenféléről. 

A közösségi reggeli volt az, ami annyira megrettentte a CSAPI-t, hogy félelmében visszavonta a Mindspace engedélyét a piacon futó összes programjára,

mert az esélyét se akarja megadni annak, hogy az emberek esetleg politikai kérdésekről is csevegjenek vagy vitatkozzanak, mintha az ördögtől való volna. De itt még erről sem volt szó!

A CSAPI igazgatója maga ismerte el az Indexnek, hogy ez egy nem politikai rendezvény, de az esélyét se akarják megadni a politizálásnak, ezért inkább betiltották: „A Rákóczi téri Vásárcsarnokban lévő rendezvények ismereteink szerint nem voltak politikai irányultságúak, de fórumot adhatnak különböző politikai megnyilvánulásokra. Ezt ebben az időszakban kifejezetten szeretnénk elkerülni. Természetesen az állásfoglalásunk minden politikai irányultságra vonatkozik.”

Mintha visszaugrottunk volna pár évtizedet az időben. 

Mi a komcsi tempó, ha nem ez, amikor azért tiltanak be közösségi programokat, mert tartanak attól, hogy netán, esetleg, talán politikai témák is szóba kerülnek két tea között, amikor az emberek beszélgetnek egymással?

A NER-ben és a Kádár-rendszerben már eddig is több hasonlóság volt felfedezhető, most felkerült egy újabb pont erre a listára.

De ne álljunk meg ennyinél! Mivel a piacokon mindenféle program nélkül is gyakran beszélgetnek politikáról az emberek egymás között, javasoljuk a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságának, hogy ne csak ennyit tegyen a felforgató tevékenységek ellen! 

Legyenek jobban résen, fogadjanak fel olyan alkalmazottakat, akik szemmel tartják az elhajló állampolgárokat, és vasszigorral csapnak le mindazokra, akik a burgonya árán túl esetleg másról is megosztják a véleményüket egymással!

Mondjuk arról, hogy hogy is volt ez a józsefvárosi óvodákban folytatott aláírás- és adatgyűjtés bizonyos pártok érdekében?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek