Karácsonyék ellógták a Puzsérral való egyeztetést

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.04.30. 18:46

Az LMP, a Jobbik és a Sétáló Budapest delegáltjai megjelentek a keddre megbeszélt egyeztetésen, de a Karácsony-koalícióból senki. Puzsérék szerint azért, mert el akarják szabotálni az előválasztást.

Karácsonyék ellógták a Puzsérral való egyeztetést

Minden előzetes értesítés nélkül mondta le keddi találkozóját Karácsony Gergő csapata a Puzsér-csapattal – állítja az Azonnalinak Zaránd Péter, Puzsér Róbert – az LMP és Jobbik által támogatott – független főpolgármester-jelölt kampányfőnöke.

Zaránd elmondása szerint kedden délután két órára beszéltek meg találkozót, hogy arra minden, az előválasztásban érdekelt párt – és a főpolgármester-jelöltek is – küldjenek delegáltakat.  Ők az aHang nevű, az előválasztás lebonyolítását magára vállaló civil szervezet koordinálása alatt folytassattak volna megbeszéléseket.

A Jobbik, az LMP és Puzsér küldöttei el is mentek, csakhogy a Karácsony mögött tömörülő baloldali koalícióból senki nem jelent meg a helyszínen. Az aHang emberei felhívták a Karácsony Gergely által a részvétellel megbízott Dorosz Dávidot, aki azt közölte, hogy még egymás között egyeztetni fognak a hétvégén, és attól függően vesznek majd részt a közös egyeztetéseken.

Puzsérék szerint ez szabotázs

Zaránd ezt annak jeleként értékeli, hogy Karácsonyék egyszerűen el akarják szabotálni az előválasztásokat.

„Már megint arról van szó, hogy megállapodtunk valamiben, és felrúgják azt. Az aHang nem tud a végtelenségig várni rájuk a lebonyolítással. A szervezeten belül már mondogatják is, hogy ők adtak egy határidőt az egyeztetések megkezdésére, és ha ez nem történik meg a hétvége előtt, akkor várhatóan ki fogunk csúszni ebből. Jól látszik, hogy Karácsonyék szabotálni akarják az előválasztást, ennél egyértelműbb dolog nincs” – mondja Zaránd.

Zaránd szerint Karácsonyék arra játszanak, hogy az aHangot kigolyózzák az előválasztásból, el akarják lehetetleníteni az egyetlen független civil lebonyolítót.

Az MSZP budapesti elnöke most nem mond semmit, csak annyit: lesz előválasztás!

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta az Azonnali megkeresésére, hogy nem a nyilvánosság előtt fog arról beszélni, miért nem jelentek meg az egyeztetésen. Azt ígérte, néhány napon belül a többi érintett ellenzéki párttal el fogják mondani ennek az okát.

„Ha az ellenzéki pártoknak és a civil szervezeteknek lesz valami mondandójuk, ami a nyilvánosságra tartozik, azt természetesen el fogjuk mondani ” – így Molnár. Zaránd vádjára, miszerint szeretnék az előválasztást elszabotálni csak annyit mondott: „Ezt már sokadszor állítják, de

megnyugtatok mindenkit, lesz előválasztás, és lesz második forduló,

ennek mikéntjéről azonban később fogunk kommunikálni.”

FOTÓ: Bakodi Péter / Azonnali

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek