A Fidesz beköpött a tyúkudvarra, az ellenzék meg tülekszik érte

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2019.04.29. 16:57

Bangóné patkányozik egyet, a a Fidesz szép ívesen beköp az udvarba, hogy jujj, hát itten gyűlöletbeszéd történt, a sok sárgarózsadíjas européer meg azonnal pozícióba vágja magát és elhatárolódik.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Ha valaki esetleg nem látott volna tyúkudvart, ez vidéken a ház hátsó udvara, amely kerítéssel van leválasztva az udvar és a kert egyéb részeitől, mert a tyúkok egyrészt mindent felzabálnak, másrészt mindent összepiszkítanak. Ha az ember bedob valamit a tyúkok közé (néhány szem kukoricát például), akkor a tyúkok összeszaladnak, és elkezdenek tolakodni érte. Mivel ez teljesen automatikus náluk, ugyanez történik akkor is, ha az ember beköp a tyúkudvarba.

De miért untatom én olvasóimat paraszti tahóságokkal? Mert ennél több nem kell ahhoz, hogy egy sorsdöntő fontosságú választást megelőzően tervszerűen tudjuk terelgetni az úgynevezett baloldali értelmiséget.

Adott egy Bangóné nevű, az MSZP Horn-utáni korszakába (amikor is akinek esze volt, szép sorban visszavonult) tökéletesen illő politikus, aki szegény kimondta azt, amit egyébként is minden szavazója gondol a Fidesz-szavazókról. Mármint hogy patkányok.

Az igaz, hogy ilyet nem mondunk, még akkor se, ha a Fidesz-szavazókról nem nagyon vagyunk egyébként jó véleménnyel. Én is úgy gondolom, hogy ép ésszel nem lehet a Fideszre szavazni, de hagyjuk most ezt, mert nem ez a lényeg. Illetve de, csak nem ismerek olyan ellenzéki pártot, amelyik megkérdezné magától, hogy miért szavaznak az emberek a Fideszre, és nem rájuk.

Na de: a Fidesz szép ívesen beköp az udvarba, hogy jujj, hát itten gyűlöletbeszéd történt. Mintha egyébként nem ők folytatnának tudatos és tervszerű gyűlöletbeszéd-kampányt,

mintha Bayer Zsolt a világon se lenne.

Erre két jó politikai reakció van: az egyik az, hogy full beleállnak („igenis patkányok vagytok”, és sorolni a példákat, hogy hány helyen uralkodnak középkori állapotok a Fidesz miatt); a másik meg a hallgatni róla és menni tovább. Bangónénak 2-3 hónap szilencium, holnapután úgyis jön majd pacalos (nyúljával, savanyával) büfi Németh Szilárdtól, és majd beszélnek arról.

De nem, á, dehogy!

A sok sárgarózsadíjas européer azonnal pozícióba vágja magát (képzeljünk el egy balettozni vágyó szumóbirkózót) és dürrögni kezd, hogy „notinmájném, nógyűlöletbeszéd, Európa, határolódjunkel...”

A Fidesznél meg felszisszentenek egy doboz sört a műszak után, hogy lám, egy kóbor videófilm, és mindenki erről beszél, miközben Mátészalkán (ahol a Fidesz 80 százalékot fog csinálni) meg ölben viszik fel a betegeket a műtétre, és hozzák le onnan, mert rossz a kórházban a lift.

Ésik Sándor írása megjelent a Diétás Magyar Múzsán is. Tessék lájkolni!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek