+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. április 28. vasárnap, 18:12
Szombat óta igazán elit klubba lépett be az FTC azzal, hogy harmincadszorra is megnyerte a magyar bajnokságot. Mutatjuk is, kik vannak még benne.

Szombat este nem csak a DAC verte meg a Slovant, de közben a Világ Legizgalmasabb Bajnokságában is bajnok lett a Ferencváros. Az FTC ezzel harmincadik bajnoki címét szerezte meg,

 

amivel olyan elit klubba került be, amibe egész Európában csak tizenkét focicsapat tartozik.

 

Persze az NB I. az csak NB I, de azért így is érdemes megjegyezni, hogy saját hazájában az FC Barcelona is csak 26 bajnokságig jutott, a Bayern München 28-nál jár, Angliában pedig a jelenlegi rekorder Manchester United húsznál stagnál.

 

Nézzük még, kik azok, akik meglépték a harmincat!

 

Rangers (Skócia) - 54

 

Linfield (Észak-írország) - 53

 

Celtic (Skócia) - 49

 

Olimpiakosz (Görögország) - 44

 

Benfica (Portugália) - 36

 

Juventus (Olaszország) - 35

 

Anderlecht (Belgium) - 34

 

Ajax Amszterdam (Hollandia) - 33

 

Rapid Wien (Ausztria) - 33

 

Real Madrid (Spanyolország) - 33

 

Sparta Praha (Csehország) - 33

 

CSZKA Szófia (Bulgária) - 31

 

Magyarországon ennek a rekordnak még a környékén sincs senki: a második legtöbb bajnokságot az MTK nyerte, ők 23-nál járnak, harmadik helyen az Újpest áll hússzal.  Hogy mekkora vízfej a fővárosi foci, azt jól mutatja, hogy még a negyedik csapat is budapesti, a Honvéd 14-nél jár, és csak ide tudott a Debrecen feljönni hét címmel, jellemző módon mindegyiket 2000 után szerezve, őket pedig még két budapesti csapat, a Vasas és a Csepel követi. 

 

 

A kiemelt térképen Európa rekordbajnok futballcsapatainak címere látható.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás