Mi olyan nehéz egy középfokú nyelvvizsgában? Megkérdeztük a tüntető diákokat

2019.04.27. 08:52

Fiatalok mentek az utcára pénteken azért, mert 2020-tól a felsőoktatásba kerülés feltétele lesz a középfokú nyelvvizsga. Na de vajon miért gondolják a tüntetők, hogy olyan nehéz letenni egy ilyen vizsgát a középiskola alatt? Erről kérdezte az Azonnali a diákokat, míg a velük demonstráló Herczeg Zoltán divattervező azt is elárulta: nyelvoktatásban vagy divatban jobb-e Magyarország. Videó!

Már csak egy év, és kötelező lesz a diákoknak középfokú nyelvvizsgával rendelkezni ahhoz, hogy felvegyék őket a felsőoktatásba. Ez a fiatalok egy részét felháborítja, ezért pénteken tüntettek a rendelkezés visszavonásáért.

Na de mégis miért lenne olyan rettentő nehéz összehozni egy középfokú nyelvvizsgát középiskola alatt?

Erről kérdezte az Azonnali a Kossuth téren demonstráló diákokat.

Volt olyan fiatal, aki szerint ha megfelelő lenne az oktatási rendszer, ez nem lenne olyan nehéz. Más azt emelte ki: a tanárok nem tudnak tanítani, de ez meg inkább a kormány hibája, mert rossz a képzés. Egy fiatal fiú pedig azt sérelmezte:

az angolórák helyett volt, hogy az osztályuknak bútorboltba kellett járni, mert a nyelvtanáruk éppen költözött.

A tüntetők közt volt Herczeg Zoltán divattervező is. Ő úgy vélte, nincsen elég nyelvtanár, de még csak nyelvoktatási stratégia sincs. És hogy szerinte inkább a divatban vagy a nyelvoktatásban jobb Magyarország?

Nézzétek meg az Azonnali videóját, és ez is kiderül belőle!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek