+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 27. szombat, 11:08
Őshonos emlősfajok kipusztítása, évente több százmillió madár és gyík levadászása – ezek száradnak az ausztrál kormány szerint a vadon élő macskák lelkén. Ezért az ország 2020-ra kétmillió példányt kíván kiirtani az állatokból.

Kétmillió vadon élő macskától akar megszabadulni az ausztrál kormány 2020-ig azért, hogy megvédje a ragadozók táplálékául szolgáló őshonos állatokat – írja az Independent. Ennek érdekében nemcsak kormányzati alkalmazottak lövik le a vadmacskákat, de a levegőből mérgezett kolbászokat is dobnak nekik.

 

A gyilkos kolbászt kifejlesztő David Algar azt mondta a New York Times-nak, hogy a recept megalkotásához először azzal kísérletezett, hogy mely macskatápok ízlenek leginkább az ő saját macskáinak. A kutató szerint a csalinak jóízűnek kell lennie, hiszen ez az, amit a vadmacskák utoljára esznek. A kolbász többek közt kenguruhúsból, csirkezsírból, fűszerekből és persze magából a méregből áll, ami tizenöt percen belül megöli az állatokat.

 

Egyébként egy 2017-es tanulmány szerint a macskák minden évben mintegy 377 millió madarat és 649 millió hüllőt ölnek meg évente Ausztráliában, és húsz emlősfaj kihalásához járultak hozzá.
 

Mikor az ausztrál kormány 2015-ben bejelentette, hogy 2020-ig kétmillió vadmacskától szabadul meg, sokan kritizálták a tervet. Tiltakozásul mintegy százhatvan ezer ember írt alá féltucat online petíciót, míg Brigitte Bardot francia színésznő levelet írt, hogy hagyja abba a kormány az állatok „genocídiumát”.

 

Egyébként nem Ausztrália az egyetlen ország, ami háborút hirdetett a macskák ellen: Új-Zéland azt jelentette be, hogy 2050-re megszabadul a ragadozóktól.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt követelik, hogy az elnök ne kössön kompromisszumokat az ukrán rendezés ügyében, Ukrajna föderalizációja például fel se merüljön.

Johnsonnak is feltették a kérdést, amivel már elődjéből is sikerült hülyét csinálni.

Miközben Lukasenka Szocsiban Putyinnal tárgyalja meg a belarusz-orosz gazdasági integráció mélyítését, Minszkben a szuverenitásvesztéstől tartva tüntet a helyi ellenzék.

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

A cseh elnök egy év alatt harmadszor gondolta meg magát abban az ügyben, hogy kisegítené-e Andrej Babišt az ellene folyó nyomozás kapcsán.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

December 11-én az NKE-n lehet honvédelemről trécselni a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetőjével.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás