+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 26. péntek, 19:43
Ha Magyarország valamelyik szomszédjával játszik, akkor garantált a pénzbüntetés. Ha kettővel is, akkor simán összejön egy szektorbezárás is.

Az Európai Labdarúgó-szövetség is összeszámolta a márciusi nemzetközi meccsek problémáit, és ahogy arra számítani lehetett, a Magyar Labdarúgó Szövetség elég nagy árat fizet a szurkolóiért: a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtezőn rasszizmust láttak a vendégszektorból, ami miatt visszaesőként már le is esett egy szektorbezárás a következő hazai válogatott meccsre (ez Wales ellen lesz június 11-én). Ez azt jelenti, hogy

háromezerrel kevesebb magyar szurkoló tud jegyet váltani a Wales elleni Eb-selejtezőre, a lezárt szektorokat pedig teljes egészében az UEFA EqualGame-kampányának feliratával kell befedni.

 

A három nappal később rendezett magyar-horvát is ért pénzbüntetést, az indoklás szerint rasszista viselkedés mellett pirotechnikai eszközök használata, rongálás és pályára dobálás ért több tízezer eurót, bár azt nem részletezi az MLSZ közleménye, pontosan mennyi pénzről van szó.

 

Bár a Szlovákia-Magyarország meccs a vártnál jóval békésebben ment le, az egyik játékost a gólja után megdobták egy korsó sörrel a magyarok. A meccsre mi is elutaztunk a szurkolók által szervezett busszal, hogy mennyire ártalmatlan szórakozás is ez, arról itt olvashatsz. 

 

A válogaott következő tétmeccse Azerbajdzsán ellen lesz idegenben jánoius 8-án, utána jön a szektorbezárással súlyosbított Wales elleni meccs, utána egy montenegrói barátságos kör után szeptember 9-én fogadjuk hazai pályán Szlovákiát. Arra tippelünk, az is ér majd büntetést. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ellenzéki jelöltek indulását annak ellenére is akadályozzák, hogy azok elég aláírást gyűjtöttek össze. Nem csoda, hogy a helyiek kiakadtak.

A hesseni szélsőjobb szerint a német politika és média „pogromot hirdetett a jobboldal ellen”, el is mentek vagy százan a tüntetésükre. A szélsőjobb-elleni válaszdemonstrációra meg vagy százszor annyian.

Hogyan áll most az előválasztás szervezése, egyáltalán lesz-e? Megkerestük az érintett feleket, és azt is megtudtuk, volt-e üvöltözés a kutyapárttal az előválasztás miatt.

Egyes kutatások szerint 2060-ra megfeleződhet a német katolikus és protestáns egyházak tagsága.

A teljes adósságállomány tekintetében Párizs „lehagyta” a költségvetésük miatt leckéztetett olaszokat.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás