+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 26. péntek, 19:43
Ha Magyarország valamelyik szomszédjával játszik, akkor garantált a pénzbüntetés. Ha kettővel is, akkor simán összejön egy szektorbezárás is.

Az Európai Labdarúgó-szövetség is összeszámolta a márciusi nemzetközi meccsek problémáit, és ahogy arra számítani lehetett, a Magyar Labdarúgó Szövetség elég nagy árat fizet a szurkolóiért: a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtezőn rasszizmust láttak a vendégszektorból, ami miatt visszaesőként már le is esett egy szektorbezárás a következő hazai válogatott meccsre (ez Wales ellen lesz június 11-én). Ez azt jelenti, hogy

háromezerrel kevesebb magyar szurkoló tud jegyet váltani a Wales elleni Eb-selejtezőre, a lezárt szektorokat pedig teljes egészében az UEFA EqualGame-kampányának feliratával kell befedni.

 

A három nappal később rendezett magyar-horvát is ért pénzbüntetést, az indoklás szerint rasszista viselkedés mellett pirotechnikai eszközök használata, rongálás és pályára dobálás ért több tízezer eurót, bár azt nem részletezi az MLSZ közleménye, pontosan mennyi pénzről van szó.

 

Bár a Szlovákia-Magyarország meccs a vártnál jóval békésebben ment le, az egyik játékost a gólja után megdobták egy korsó sörrel a magyarok. A meccsre mi is elutaztunk a szurkolók által szervezett busszal, hogy mennyire ártalmatlan szórakozás is ez, arról itt olvashatsz. 

 

A válogaott következő tétmeccse Azerbajdzsán ellen lesz idegenben jánoius 8-án, utána jön a szektorbezárással súlyosbított Wales elleni meccs, utána egy montenegrói barátságos kör után szeptember 9-én fogadjuk hazai pályán Szlovákiát. Arra tippelünk, az is ér majd büntetést. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy kabinettag már így is lemondott, mivel például egy új népszavazás lehetősége is szóba került. Azt ígérik, Donald Trump londoni látogatása alatt még May lesz a miniszterelnök.

Természetesen a kiesések számára gondolok: 2010 óta harmadszorra kényszerül másodosztályba a focicsapat.

Migránsozás és sorosozás helyett kivételesen a fenntartható fejlődésért aggódnak a még néppárti kereszténydemokraták.

Állítólag az úzvölgyi katonatemető miatt rágott be az RMDSZ, de amúgy is kínos lehet nekik a kampányfinisben a PSD.

Farkas Flóriánék attól tartanak, beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására kellene költeni az állami pénzt.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án vasárnap.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás