Anyaméhből kampányol az Európai Parlament

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.04.25. 11:14

Sok-sok gyerek születik, mi meg döntsük el, milyen Európában nőjenek fel.

Anyaméhből kampányol az Európai Parlament

Elég megható videóval jelentkezett az Európai Parlament, amelyben a május 26-i EP-választásokon való részvételre buzdít, és amelyben egy megszületendő gyerek narratívájából taglalja, hogy miért lenne fontos elmenni szavazni.

Bár a videó kapcsán rögtön eszünkbe juthat a magyarországi családvédelmi akcióterv és annak marketingelése, azért rögtön látjuk, mekkora különbség is van egy európai és egy magyar kormányperspektíva között

A videó, amely tulajdonképpen sok fiatal családot mutat be (nem csak fehér embereket), nem idealizálja a gyerekvállalást, elmondja, hogy szülőnek lenni egyszerre szép és ijesztő is, de meg lehet csinálni. „Minden megszületett gyermek újabb ok arra, hogy alakítsuk a minket körülvevő, változó világot, és egy szebb jövőt építsünk.

De itt Európában utat mutathatunk, és megfékezhetjük az éghajlatváltozást, biztonságosabbá tehetjük a határokat, küzdhetünk a terrorizmus ellen.

Együtt előmozdíthatjuk a békét, az egyenlőséget, a jogokat, a demokráciát. Mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el. Ezért szavazunk. Ma megszületek. Döntsd el, milyen Európában nőjek fel” – mondja a narrátor, gondolom még az anyaméhből.

Nézzétek meg, kifejezetten hatásos lett:

A film egy hónappal a május 23-26-i európai választások előtt jött ki, a narrátora valójában egy 11 éves dán kislány, a címe pedig az, hogy Dönts a jövődről! Április 25-től látható a tagállamokban. A televíziók, mozik és rádiók számára külön testreszabott változatban lesz elérhető.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek