+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 24. szerda, 15:17
Nem küldtek el időben egy beszámolót, így Hódmezővásárhely később kapja meg az állami támogatását, de pénzt nem fognak veszíteni, állítja Márki-Zay Péter.

Részben igaz – így reagált Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az Azonnalinak arra, hogy a Vásárhely24 szerint felfüggesztette a Magyar Államkincstár a polgármesteri hivataluknak címzett kifizetéseket.

 

Több hekkertámadás történt a hivatal ellen, ezek közül az egyik egy hétre taccsra tette a rendszerünket. Miután az adatok helyreállítása időigényes volt, ezért egy beszámolót nem tudtunk időben elküldeni az Államkincstárnak

 

– mondta a polgármester. Emiatt az Államkincstár a következő havi normatívát – amelyet az önkormányzat olyan kötelező feladatainak ellátására kap, mint például a közétkeztetés – nem fizeti ki előre, csak majd utólag. A polgármester hangsúlyozta: a város véglegesen nem veszítette el pénzt, és nincsen veszélyben sem a bérek, sem pedig semmi egyéb kifizetése.

 

Hogy pontosan mekkora összegről van szó, azt Márki-Zay Péter nem tudta megmondani, de százmilliós nagyságrendre becsülte. Hozzátette: azóta teljesítették az adatszolgáltást. Egyébként a polgármesteri hivatal kérte az Államkincstárt, hogy a késlekedést vis maiornak tudják be, de „ennyi jóindulat nem volt meg a részükről”.

 

Felvetésünkre, hogy mit tesznek azért, hogy legközelebb kivédjék a hekkertámadásokat, úgy válaszolt: felfogadtak egy profi szakértő informatikai céget még egy másik támadás miatt, de most meghosszabbították a szerződésüket. Egyébként az informatikai támadások miatt több feljelentést is tettek Márki-Zayék, az egyik kapcsán bizonyítékokat is tudtak szolgáltatni a rendőrségnek.

 

Utóbbi esetén olyan jellegű nyomok is vannak a polgármester állítása szerint, amik azt mutatják, hogy valaki fizikailag is behatolt a városháza épületébe.

 

„Remélem, hogy a rendőrség hatékony lesz” – tette hozzá a polgármester.

 

FRISSÍTÉS (2019.04.25.): Cikkünk megjelenése után a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete közleményt juttatott el az Azonnali szerkesztőségéhez. Ebben azt írják, „hazugság”, hogy Márki-Zay Péter polgármester azt állítja, hekkertámadás miatt nem tudták teljesíteni az április 8-i végső határidőre az adatszolgáltatást. Ugyanis Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város jegyzője korábbi hivatalos, a város honlapján jelenleg (az alábbi linken) is elérhető közleményében az áll: a hekkertámadás március 18-án éjjel történt, a rend pedig március 27-ére, azaz 12 nappal (!!!) az utolsó, harmadik póthatáridő előtt teljesen helyre állt. Ráadásul szerintük Márki-Zay arra sem adott választ, hogy miért nem teljesítették az első, március 10-i – vagyis a hekkertámadás előtti – határidőre az adatszolgáltatást.

 

FOTÓ: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Napokkal az EP-választás előtt bejelentette a volt görög pénzügyminiszter: nem azért indult, hogy megválasszák, hanem azért, hogy a német nagyközönség előtt végigvitázhassa a kampányt.

A progresszívek lettek a legerősebbek az EP-választáson Szlovákiában, bejutási küszöbön a Csáky Pál-féle MKP.

Mi az egyes olasz pártok célja, álomeredménye a mostani választáson? Összefoglaltuk!

Mi kell ahhoz, hogy szavazzak? Egyáltalán: kire lehet szavazni? Gyorstalpaló bizonytalanoknak.

A dublini választókerületet meg is nyerhette a korábban esélytelen zöldpárt, országosan pedig a jobbközép örülhet.

A hét kérdése

Eljött az igazság pillanata az Azonnalin: mondd meg nekünk, kire szavazol május 26-án!

Azért ide elnéznénk

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrában május 31-én.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A régió legjobbjait a Pécsi Borozó válogatta össze, június 15-én lehet megkóstolni őket.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás