+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 19. péntek, 08:30
Zavargások voltak egy rendőrségi rajtaütés miatt Londonderryben: a rendőrökre lőttek, Molotov-koktélokat dobáltak, egy fiatal nő meghalt.

Lelőttek egy újságírót az északír Londonderryben csütörtök este: a 29 éves Lyra McKee a városban elindult zavargásról tudósított, amik abból indultak, hogy a rendőrség rajtaütött a város több házán a Mulroy Parknál. A ház lakói nem csak lövéseket adtak le, de Molotov-koktélokat is dobáltak a rendőrautókra.

 

Az egyik eltévedt golyó találta el McKee-t akit az egyik rendőrautó hátsóülésén vittek be a kórházba, ahol viszont már nem tudták megmenteni.

 

Az északír hatóságok bejelentették, hogy ezt a lövöldözést terrortámadásként fogják kezelni amellett, hogy a konkrét gyilkosságban is elindult a vizsgálat.

 

Észak-Írország miniszterelnöke, Michelle O’Neill közleményben ítélte el az értelmetlen erőszakot, és ítélte el azokat, akik felelősek a fiatal nő haláláért.

 

Az elkövetők valószínűleg ír republikánusok voltak. Az országban már jó ideje elindult a félelem a brexit miatt, ugyanis a jelenlegi állás szerint vissza kéne állítani a határellenőrzést Észak-Írország és Írország között, a sziget kettészakadása pedig újra lángra lobbanthatja az ír- és a britpárti lakók között. Januárban már felrobbantottak egy autót Derryben, azt az Új IRA nevű szervezet vállalta magára.

 

McKee 2016-ban felkerült a Forbes legtehetségesebb fiatal médiamunkásainak listájára is.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás