+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 19. péntek, 19:15
Itt az ideje elkezdeni gondolkoznunk rajta, pontosan milyen formában lépünk le pár napra. A fapadosok szerencsére megint megmentenek minket.

Talán nem kell hozzá akkora jóstehetség, hogy az első tavaszi nap és a hosszúra nyúlt családi együttlét után a világ legegészségesebb gondolata, hogy valahova el kéne húzni. A kérdés mindig az, hogy hova? A fapadosok kínálatában túrni mindig mókás, én például hetente többször ránézek, nincs-e valami megdöbbentően kevés pénzbe kerülő ajánlat. Most összeszedtem azt az öt verziót, ami vagy nagyon megéri, vagy rettentő sokat lehet vele menőzni később társaságban, esetleg mindkettő.

 

Korfu

 

 

A Ryanairnek köszönhetően májusban akár 10 ezer forintból, de később is 30 ezer körüli összegből megjárható a görög sziget, ezért cserébe csak azt kell benyelni, hogy a tengerben még nemakkora királyság fürdeni. Viszont meglepően sok olyan turista van, akinek eleve elég kifeküdni a partra, vagy fürdeni a szállodai medencéjében, ehhez pedig pont tökéletes az az átlagosan 23 fokos napközbeni hőmérséklet. Kis nehezítés, hogy egy hétig kell maradni, cserébe ezt viszont két főre akár 40 ezer forintból is megtehetjük a szezon eleji árak miatt. Az árak görögök, nyaralóövezethez méltó módon nem a forintból fogjuk magunkat a legnagyobb királynak érezni, de szégyenkezni sem kell.

 

Dortmund

 

 

Wizz, akár 10 ezer forintért, de maximum 20-ért. A Ruhr-vidék soha nem a klasszikus szépségéről volt híres, viszont van ott két dolog, amiért érdemes jegyet venni: a Borussia Dortmund, aminek hazai meccsei a legnagyobb futballélménynek számítanak a közmegegyezés szerint, illetve az éjszakai élet, ami rendes gyárvidékhez méltóan tömve van jobbnál jobb techno bulikkal. Nyugat-Európáról van szó, de azért nem kell francia szinten elszállt árakra számítani, egyedül a meccsnaptárhoz nehéz igazodni kicsit. Budapestről és Debrecenből is mennek járatok.

 

Ammán

 

 

Ha inkább egzotikumra vágynánk, Jordánia fővárosa jó döntés lehet. Messze van, ehhez képest szinte ajándék az akár 25 ezerre is lemehet, ezért cserébe láthatunk egy igazi nyüzsgő keleti várost csupa hangos emberrel, illetve lehetőségünk van elmenni egy napra Petrát. Petra nem véletlenül számít a világ legnagyobb turistaattrakciói közé, ez akár azt is ellensúlyozhatja, hogy Ammán inkább a kultúrsokk miatt lesz érdekes. Kiváló menekülés őszre!

 

Kutaiszi-Tbiliszi

 

 

Grúzia iszonyatosan jó hely úgy általában, úgyhogy ha olcsón meg lehet úszni a Wizzes Kutaiszit érdemes bevállalni még annak ellenére is, hogy Kutaisziben egy napot is nehéz eltölteni. Viszont ha türelmesek vagyunk, akkor Kutaisziből közvetlenül indulnak buszok a főváros Tbiliszibe vagy a tengernél lévő Batumiba is attól függően, hogy egy kissé lelakott, de rettentő szórakozattó fővárost, vagy a posztszocialista vendéglátást akarjuk élvezni. A repülő akár 22 ezer forintból megvan, Grúzia pedig annyira röhejesen olcsó hely innen nézve, hogy pár napig akár királyként élhetünk ott. A halmozottan ajánlott Tbiliszi látványosságai kitesznek kényelmesen 3-4 napot, csupa jó étterem, kocsma és klub és működik a városban, de a túrázók egyik kedvence is a kaukázusi ország, nyilván nem véletlenül. 

 

Lisszabon

 

 

A lehető legjobb hír, hogy a Ryanair is elkezdte közvetlenül Budapestről repülni Portugália fővárosát, ugyanis így vége lehet a zavaróan drága Wizz-uralomnak. Az írek járatai ősszel indulnak, és még most is el lehet jutni oda 25 ezer forintért akár. Többet nem is kéne mondani, Lisszabon fantasztikus város izgalmas utcákkal, szórakoztató emberekkel, tökéletes ételekkel, úgyhogy itt sem érdemes vacilálni azon, megéri-e. Pláne, ha összehasonlítjuk az ottani élet árait a mostanra a turisták által kis túlzáttal teljesen megnyomorított Barcelonával.

 

FOTÓK: Pixabay

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A Mikulás vagy a Télapó a helyes? A Munkáspárt elnöke elárulta, mi az újévi fogadalma: hogy olvasni fogja az Azonnalit.

A tettes még szökésben van, négyen haltak meg.

Nem volt elég ágy, a kórház padlóján kellett aludnia egy kisfiúnak. A miniszterelnök nem akarta megnézni a képet.

Az egyelőre kérdés, hogy Barcelonába vagy Moszkvába ment a miniszterelnök leggazdagabb bizalmasa. Közben arról is beszélt, a pénznek, vagy a szakértelemnek köszönhető-e a javuló foci.

Brazíliában ma már az emberektől kell kunyerálnod,
ha az LMBTQ-ról
akarsz filmet készíteni.

Ha a Fidesz nem ügyködik azon, hogy megszívassa az ellenzéki frakciókat, ma aligha bővült volna a DK padsora
a Liberálisok elnökével.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Van-e esélyük a törököknek az EU-tagságra, vagy végleg keleten ragadnak? Vitaest december 10-én.

December 11-én az NKE-n lehet honvédelemről trécselni a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetőjével.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás