+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 18. csütörtök, 08:22
A Facebook ígéri: kitörli a jogosulatlanul szerzett kontaktokat.

Elismerte a Facebook: „nem szándékosan”, de 2016 májusa óta több mint másfélmillió új felhasználó e-mail-címében szereplő kontaktlistát szerzett meg és töltött fel rendszerébe anélkül, hogy ők ebbe beleegyeztek volna – írja a Business Insider.

 

Ez úgy derült ki, hogy egy cyberbiztonsággal foglalkozó informatikus felhívta rá a figyelmet Twitteren: a Facebook elkéri az újonnan regisztrálók e-mail címének a jelszavát is, holott ehhez semmi közük nem kéne, hogy legyen. Ezt követően a Business Insider felfedezte azt is: aki beírta ezt a jelszót, azt láthatta, hogy felugrik a Facebook felületén egy üzenet, mi szerint

 

„importálják” az illető kontaktjait anélkül, hogy erre ezt megelőzően engedélyt kért volna a közösségi oldal.

 

Azt, hogy másfélmillió ember e-mail-címének kontaklistáját szerezték meg, a Facebook is elismerte. Elmondásuk szerint az adatokat olyan célokra használták, minthogy célzottabban tudjanak hirdetni a felhasználóknak, vagy hogy ismerősöket ajánljanak nekik. Azt ugyanakkor állítják: a címlistákhoz ugyan hozzáfértek, de az e-mailek tartalmához nem.

 

A Facebook az eset kapcsán azt tervezi: értesíti a hibában érintett másfélmillió felhasználót, és kitörli a kontakjaikat a rendszeréből.

 

A Facebook egyébként kedden is botrányba keveredett, akkor az NBC News írta meg: négyezer oldalnyi kiszivárgott belsős dokumentum szerint a Facebook arra használta felhasználói adatait, hogy ezzel előnyt biztosítson a vele jó kapcsolatot ápoló cégeknek.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt ígérik: minden Brüsszelbe kijutott ellenzéki párt rendszeresen fog egyeztetni a hazánkat érintő kérdésekről.

Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

A Biebers énekeseM az X-Faktor zsűritagja és mellesleg színészként is dolgozó Puskás Peti valószínűleg messze a legnagyobb klímaharcos az összes klímacelebünk közül.

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás