+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 18. csütörtök, 17:55
Ha kirúgnának minden kótyagos és begombázott embert, a végén nem maradna munkaerő.

Rekordalacsony a munkanélküliség Csehországban, ennek nyomán pedig még azokat sem küldik el a cégektől, akik rendesen rászolgálnak – derül ki a cseh Aktuálně riportjából, amit a Radio Praha ismertetett angolul.

 

A lap szerint annyira kevés szabad munkavállaló van, hogy egyre kevesebb a fiatal munkavállalók körében korábban gyakrabban végzett drog- és alkoholteszt,

 

de egyes főnökök inkább hazaküldik az általában intoxikált munkavállalóikat, ha ilyen tesztekre kerül sor.

 

A munkások a cikk szerint műanyagpalackokból isszák a rumot, a vodkát és a sört; a drogok közül pedig a fű és a metamfetaminok mennek jól, ráadásul nem csak a kékgallérosok isznak és drogoznak, de gyakran a felsőbb vezetés is, a kutatások szerint a menedzserek harmada iszik és/vagy drogozik. Ők leginkább kokaint fogyasztanak.

 

Csehországban tényleg alacsony szinten áll a munkanélküliség, az EU-ban jelenleg ők a csúcstartók 1,9 százalékkal a februári adatok alapján. Az utánuk következő Németországban 3,1 százalék, Hollandiában 3,4 százalék, Magyarországon pedig 3,9 százalék van munka nélkül. A legrosszabbul – de ezek szerint nem a legcsehebbül – a görögök vannak, ott 18 százalékos, Spanyolországban 13,9 százalékos, Olaszországban 10,7 százalékos a munkanélküliség. Az EU-ban átlagosan az emberek 6,5 százaléka van munka nélkül.

 

A csehek 41 százaléka mindeközben ellenzi, hogy külföldi dolgozókat hozzanak be a cseh cégekhez.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jövőben a felhasználók beállíthatják, hogy ha a weboldalakon böngésznek, az onnan származó adatokat ne lehessen összekötni a
Facebook-profiljukkal.

Depresszió, bipoláris zavar és skizoférnia: ezek a betegségek is gyakoribbak voltak ott, ahol rosszabb a levegő minősége – állítja egy új tanulmány.

Azt követelik, hogy a középkor óta megtartott Ducasse D'Ath felvonulást távolítsák el az UNESCO világörökségi listájáról a feketére mázolt vadember figurája miatt.

Annyira felpörgött az ír határ kérdése, hogy még a német kancellár is elmondta, szerinte mik az esélyei Johnsonnak.

A születésétől siket Lee Duck-hee-ben senki sem hitt, amikor profi teniszkarriert álmodott magának. Ő az első siket, aki ATP-teniszmeccset nyert.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás