Csehországban olyan alacsony a munkanélküliség, hogy a részegeket és a drogosokat is megtartják

Szerző: Pintér Bence
2019.04.18. 17:55

Ha kirúgnának minden kótyagos és begombázott embert, a végén nem maradna munkaerő.

Csehországban olyan alacsony a munkanélküliség, hogy a részegeket és a drogosokat is megtartják

Rekordalacsony a munkanélküliség Csehországban, ennek nyomán pedig még azokat sem küldik el a cégektől, akik rendesen rászolgálnak – derül ki a cseh Aktuálně riportjából, amit a Radio Praha ismertetett angolul.

A lap szerint annyira kevés szabad munkavállaló van, hogy egyre kevesebb a fiatal munkavállalók körében korábban gyakrabban végzett drog- és alkoholteszt,

de egyes főnökök inkább hazaküldik az általában intoxikált munkavállalóikat, ha ilyen tesztekre kerül sor.

A munkások a cikk szerint műanyagpalackokból isszák a rumot, a vodkát és a sört; a drogok közül pedig a fű és a metamfetaminok mennek jól, ráadásul nem csak a kékgallérosok isznak és drogoznak, de gyakran a felsőbb vezetés is, a kutatások szerint a menedzserek harmada iszik és/vagy drogozik. Ők leginkább kokaint fogyasztanak.

Csehországban tényleg alacsony szinten áll a munkanélküliség, az EU-ban jelenleg ők a csúcstartók 1,9 százalékkal a februári adatok alapján. Az utánuk következő Németországban 3,1 százalék, Hollandiában 3,4 százalék, Magyarországon pedig 3,9 százalék van munka nélkül. A legrosszabbul – de ezek szerint nem a legcsehebbül – a görögök vannak, ott 18 százalékos, Spanyolországban 13,9 százalékos, Olaszországban 10,7 százalékos a munkanélküliség. Az EU-ban átlagosan az emberek 6,5 százaléka van munka nélkül.

A csehek 41 százaléka mindeközben ellenzi, hogy külföldi dolgozókat hozzanak be a cseh cégekhez.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek