Guy Verhofstadt szerint a brexit elhalasztása megmérgezheti az EP-választásokat

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.17. 07:35

A liberális politikus szerint az Európai Unió egységét is rombolhatja a határidő tologatása, ami miatt májusban szavaznia is kell az országnak.

Guy Verhofstadt szerint a brexit elhalasztása megmérgezheti az EP-választásokat

Bár az EU gyakorlatialg határozatlan időre elhalasztotta Nagy-Britannia kilépésének megoldását, azért nem mindenki elégedett tökéletesen a döntéssel: a kilépés levezényslésével megbízott Guy Verhofstadt szerint ez a halasztás veszélyeztetheti az Európai Unió egységét, és megmérgezheti a májusi választásokat is.

A belga politikus arra gondolt, hogy Nagy-Britannia emiatt a döntés miatt részt vesz a májusi EP-választásokon is úgy, hogy nem is akar az EU tagja lenni.

Közben az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk nem győzte hangsúlyozni a Politico szerint, mennyire fontos, hogy bár májusban egészen furcsa szavazást levezénlő Nagy-Britannia küld úgy az EP-be képviselőke, hogy elvileg bármelyik pillanatban kiléphet az Unióból, addig se tekintsük őket másodrangú tagállamnak. 

Ennek fényében talán az a legmeglepőbb, hogy az Európai Bizottság elnöke, a rövid ideig magyar plakátokon is sztárrá vált Jean-Claude Juncker bejelentetteaz Európai Parlamentnek, hogy az elmúlt egy héten az egész bizottság brexit-szüneten van, ami azt jelenti, hogy próbálnak mással is foglalkozni ezen kívül. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek