Mit szól a Momentum ferencvárosi favoritja a parkolási ügyek miatt kipattant balhéhoz?

Szerző: Hutter Marianna
2019.04.15. 17:33

Egy parkolási mutyiról szóló poszt és egy 444-cikk után leváltották a Momentum 9. kerületi vezetőjét. Mit szól ehhez a párt potenciális kerületi polgármester-jelöltje?

Mit szól a Momentum ferencvárosi favoritja a parkolási ügyek miatt kipattant balhéhoz?

Rossz kommunikációs lépés volt a ferencvárosi Momentum-alapszervezet vezetőjének Facebook-posztja, de a Momentum elnökségének reakciója is túlzott volt – így kommentálta Jancsó Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő azt, hogy a Momentum a hétvégén leváltotta az érintett vezetőt, Nagy Tibort. Nagy a posztban a korábban az LMP-ben politizáló, de onnan még 2017-ben kilépett Jancsó Andreát nevezte meg, mint akit Momentum polgármesterjelöltként támogatni tudna.

Nagy emellett azt írta a párt helyi közösségi oldalán múlt héten: „Jogállamban élünk, ahol az ártatlanság vélelme MÉG a politikai ellenfeleinknek is kijár. Újra és újra leírni, hogy valaki feltárta a helyi parkolási maffia sötét ügyeit, amiben X és Y is érintett, szintén nem korrekt. Gyanús dolgokra rámutatni tiszteletre méltó közszolgálati tevékenység, de BIZONYÍTÉKOK nélkül vádolni és bűnösséget kikiáltani nagyon veszélyes.”

Miután a posztról írt a 444, a Momentum a központi Facebook-oldalán azt közölte: „A Momentum mélységesen elítéli a korrupciót és annak minden formáját, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki szereplők állnak mögötte. A Momentum a ferencvárosi alapszervezeti vezetője által a 9. kerületi egyeztetések kapcsán írt posztja miatt kezdeményezi az 9. kerületi elnökség visszahívását.” Utóbbi végül meg is történt, vagyis leváltották Nagy Tibort.

Jancsó: Ez a párt belső ügye

Ugyanakkor Jancsó Andrea az esetet a párt belügyeként kezeli, „nekik kellett lerendezni”, de nem szegte az eset a kedvét ahhoz, hogy belépjen a Momentumba, de „ahhoz több kell”.

Jancsó elmondta, azért kezdett közeledni a Momentumhoz, mert immár egy éve működik együtt az ottani alapszervezettel helyi ügyekben, ahol „lelkesek, kedvesek, nyitottak”.

Hogy mennyire ért egyet a kilencedik kerületi Momentum azon mondatával, hogy az ártatlanság vélelme a politikai ellenfeleket is megilleti, arra úgy reagált: ezt a mondatot – amúgy az egész ügyet kirobbantó – 444 kiforgatta, szerinte a leváltott helyi Momentum-vezető posztja nem MSZP-mosdatásról szólt, hanem arról, hogy bizonyítékokkal álljanak ki és ezek birtokában vádoljanak meg bárkit is, legyen MSZP-s vagy fideszes.

Na de van-e MSZP-Fidesz nagykoalíció a parkolási mutyiban?

Azzal kapcsolatban, hogy Jancsó szerint mely pártok érintettek a parkolási ügyekben, a politikus úgy fogalmazott:

az alapján, amire jelenleg rálátnak, a Fidesz belső harcáról van szó.

Hogy az MSZP-nek lehet-e köze az ügyhöz, azzal kapcsolatban úgy fogalmazott: jelenleg a parkolási szerződés felmondása és új közbeszerzés kiírása folyik, ott nem találtak rá bizonyítékot, hogy érintettek lennének. Megjegyezte: a korábbi állapotokról viszont nem tud nyilatkozni, miután csak 2014 óta önkormányzati képviselő a kerületben.

Az egyébként még nem dőlt el, hogy a Momentum valóban Jancsót indítja-e a kilencedik kerületben, ugyanis bár a párt nemrég megállapodott a baloldallal abban, mely kerületekben kiket indítanak polgármester-jelöltnek, a kérdést Ferencvárosban – a huszonharmadik kerülethez hasonlóan – nyitva hagyták.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek