Videón mutatjuk, hogy ég a párizsi Notre-Dame

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.15. 20:29

Emmanuel Macron lemondta az estére tervezett beszédét, helikopterekel oltják a katedrálist. Párizsban csak szirénákat hallani.

Videón mutatjuk, hogy ég a párizsi Notre-Dame

Lángol a Notre-Dame székesegyház Párizsban, az első fotók és videók alapján a katedrális felső része gyulladt ki. Az eddigi információk szerint este 7 óra körül a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami. Az épület csúcsa már beomlott nem sokkal este 8 óra előtt, illetve egy 850 éves torony is a múlté.

Eddig annyi biztos, hogy balesetről van szó.

A környéket már kiürítették, Emmanuel Macron francia elnök lemondta az estére tervezett beszédét. 

„Lángokban a párizsi Notre-Dame. Ez az egész nemzetet felkavarja. Gondoljunk az összes katolikusra, és minden franciára. Mint minden honfitársunk, el vagyok keseredve, ahogy lángok marnak minket” – twittelte Macron este.

Párizsban élő forrásunk szerint már helikopterekkel oltanák a katedrálist, húsz perc sétányira tőle pedig csak szirénákat hallani a városban, nagyjából az alább látható hangulatban:

A Twittert is ellepték az égő katedrálisról lőtt képek és videók, érdemes a #NotreDame hashtaget követni. Ilyen képeket láthatunk segítségükkel:

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek