Elvérezhet a brit Munkáspárt, ha nem áll ki egy második brexit-referendum mellett

Szerző: Bakodi Péter
2019.04.14. 10:00

Európa-párti fiatalok millióinak támogatását veszíthetik el, figyelmeztet a párt EP-delegációjának vezetője.

Elvérezhet a brit Munkáspárt, ha nem áll ki egy második brexit-referendum mellett

Nyílt kritikával illette a Munkáspárt vezetését a brit baloldal európai parlamenti delegációjának első embere, Richard Corbett, amiért vonakodnak állást foglalni egy második brexit-népszavazás mellett. A Munkáspárt jelenleg, a kivárásra játszva, sajátos taktikát követ, és nem kötelezi el magát az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésével kapcsolatos egyetlen lehetséges opció mellett sem. Ez azonban

hosszú távon elég sokba kerülhet, a konzervatívok meggyengülése miatt egyébként kedvező helyzetben lévő pártnak.

Corbett is erre igyekezett felhívni a figyelmet, a nyilvánosság erejével nyomás alá helyezve a párt vezetését. Az EP-képviselő szerint

a Munkáspárt Európa-párti fiatalok millióinak támogatását veszítheti el, akik a brexit kapcsán határozott álláspontot képviselő pártokhoz vándorolhatnak.

Corbett félelmei nem is alaptalanok. A Munkáspártból épp a vezetés brexittel kapcsolatos álláspontja miatt, idén februárban kivált, Change UK nevű formációt, a legfrissebb felmérések, már 7 százalékra mérik.

FOTÓ: Twitter / N Yorks for Europe

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek