Az Iszlám Állam erkölcsrendőrségének tagja volt a brit állampolgárságát vesztett dzsihadista tini

Szerző: Bakodi Péter
2019.04.14. 08:45

Kalasnyikovval az oldalán felügyelte a rendet, állítják szíriai szemtanúk.

Az Iszlám Állam erkölcsrendőrségének tagja volt a brit állampolgárságát vesztett dzsihadista tini

Újabb fordulatról számolt be a brit sajtó annak a 19 éves nőnek az ügyében, akitől alig két hónapja vonták meg a brit állampolgárságot, terrorszervezetben való részvétel miatt. Ahogy akkor arról az Azonnali is hírt adott, az Iszlám Államhoz 2015-ben csatlakozó fiatal nőt – elmondása szerint – sokkolta a brit belügyminiszter döntése, amit igazságtalannak tartott saját magával, és az azidőben csupán kéthetes csecsemőjével szemben, aki röviddel a döntés után életét vesztette egy szíriai menekülttáborban.

A fiúgyermek halála miatt sokan keményen kritizálták a brit kormányt, mondván az Egyesült Királyságba történő hazahozatalukkal vélhetően életben maradhatott volna a baba. A fiatal anya melletti szimpátiát az is erősítette, hogy saját bevallása alapján csak egy dzsihadista harcos felesége volt, így sokan egy megtévedt tizenéves tragikus történeteként értékelték az ügyet.

A legfrissebb hírek szerint azonban korántsem csak háziasszonyi feladatokat látott el a brit állampolgárságát vesztett dzsihadista tini. Szíriai szemtanúk arról számoltak be a Telegraphnak, hogy

a fiatal nő az Iszlám Állam erkölcsrendőrségében szolgált, és egy Kalasnyikovval az oldalán felügyelte, hogy a terrorszervezet elnyomása alatt élő emberek betartsák a megkívánt normákat.

Ráadásul a helyiek állítják, hogy a brit születésű tini, az egyébként sem túl barátságos erkölcsőrök közül, kifejezetten a szigorúbbak közé tartozott.

A The Sunnak nyilatkozó brit titkosszolgálati források is megerősítették, hogy a dzsihadista tini aktívan részt vett az Iszlám Állam tevékenységében. Információk szerint a fiatal nő, egyebek mellett,

robbanóanyaggal teli mellényt is varrt az öngyilkos merénylőknek.

FOTÓ: YouTube / Sky News

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek