+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 12. péntek, 13:32
Ha úgy alakul, hogy tud tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogja tenni – nyilatkozta Bajnai Gordon. De hova térjen vissza?

Interjút készített a 168 Óra Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel, illetve az azóta megszűnt Együtt elnökével, amiben arról is kérdezték, hogy visszatérne-e a magyar politikába. Bajnai azt felelte, hogy speciális körülmények vezettek oda, hogy miniszterelnök lett 2009-ben, így nem hiszi, hogy még valaha miniszterelnök lenne, de

 

ha van olyan poszt, ahol tud tenni a hazáért, azt el fogja vállalni.

 

Az már inkább az ellenzéki közeg messiásvárásáról, és nem Bajnai szándékáról árulkodik, hogy az interjú a „Visszatér? – Bajnai Gordon: Ha tudok tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogom tenni” címmel jelent meg, hiszen

 

Bajnai válaszából világos, hogy inkább alapítványokat támogatna, vagy a háttérből embereket, azaz megfogalmazásában: normál civil aktivitást mutatna.

 

Az exminiszterelnök az utóbbi időben magyar politikai ügyben egyszer szólalt meg, amikor Karácsony Gergelyt támogatta az első budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson, egyébként pedig részt vett az European Policy Centre nevű think-tank munkájában, szóval azért olyan nagyon nem távolodott még el a politikától. Idén pedig egy könyv is megjelenik egyéves miniszterelnkségéről, amit a Könyves Kálmán rovatunkban szemléztünk több másik könyvfesztiválos megjelenéssel együtt.

 

Mivel ha a baloldali politikum felszáll a kasztingvonatra, minden kiszámíthatatlanná válik, ezért még bőven van esélyünk látni Bajnai visszatérését:

 

szerinted milyen szerepben lenne a legjobb 2019-ben? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kifürkészhetetlen utak ezek: miközben egykori párttársa épp életre hívta a Magyar Gárda utódját, Vona még a hiphopos mutogatást is imitálja kicsit.

Persze akkor, ha nem variáltak kicsit a jegyfoglalásokkal, de így is tény: a stadionépítési láz első hullámában átadott Nagyerdei Stadionnak az egyötödét használják csak átlagban.

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedén fizettek neki lakást.

Vajon idén is lehal a valasztas.hu a szavazás napján? Lesznek kígyózó sorok az urnák előtt? És egyáltalán mennyibe kerül lebonyolítani az EP-választást? Az Azonnalinak a Nemzeti Választási Iroda válaszolt!

A szombaton még Strache mögött álló külügyminiszter, akinek az esküvőjén Putyin is ott volt, végül inkább maradna a Kurz-kormányban. A többi FPÖ-s miniszteren kívül Strache felesége is távozik.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás