+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 12. péntek, 13:32
Ha úgy alakul, hogy tud tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogja tenni – nyilatkozta Bajnai Gordon. De hova térjen vissza?

Interjút készített a 168 Óra Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel, illetve az azóta megszűnt Együtt elnökével, amiben arról is kérdezték, hogy visszatérne-e a magyar politikába. Bajnai azt felelte, hogy speciális körülmények vezettek oda, hogy miniszterelnök lett 2009-ben, így nem hiszi, hogy még valaha miniszterelnök lenne, de

 

ha van olyan poszt, ahol tud tenni a hazáért, azt el fogja vállalni.

 

Az már inkább az ellenzéki közeg messiásvárásáról, és nem Bajnai szándékáról árulkodik, hogy az interjú a „Visszatér? – Bajnai Gordon: Ha tudok tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogom tenni” címmel jelent meg, hiszen

 

Bajnai válaszából világos, hogy inkább alapítványokat támogatna, vagy a háttérből embereket, azaz megfogalmazásában: normál civil aktivitást mutatna.

 

Az exminiszterelnök az utóbbi időben magyar politikai ügyben egyszer szólalt meg, amikor Karácsony Gergelyt támogatta az első budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson, egyébként pedig részt vett az European Policy Centre nevű think-tank munkájában, szóval azért olyan nagyon nem távolodott még el a politikától. Idén pedig egy könyv is megjelenik egyéves miniszterelnkségéről, amit a Könyves Kálmán rovatunkban szemléztünk több másik könyvfesztiválos megjelenéssel együtt.

 

Mivel ha a baloldali politikum felszáll a kasztingvonatra, minden kiszámíthatatlanná válik, ezért még bőven van esélyünk látni Bajnai visszatérését:

 

szerinted milyen szerepben lenne a legjobb 2019-ben? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás