+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 12. péntek, 13:32
Ha úgy alakul, hogy tud tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogja tenni – nyilatkozta Bajnai Gordon. De hova térjen vissza?

Interjút készített a 168 Óra Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel, illetve az azóta megszűnt Együtt elnökével, amiben arról is kérdezték, hogy visszatérne-e a magyar politikába. Bajnai azt felelte, hogy speciális körülmények vezettek oda, hogy miniszterelnök lett 2009-ben, így nem hiszi, hogy még valaha miniszterelnök lenne, de

 

ha van olyan poszt, ahol tud tenni a hazáért, azt el fogja vállalni.

 

Az már inkább az ellenzéki közeg messiásvárásáról, és nem Bajnai szándékáról árulkodik, hogy az interjú a „Visszatér? – Bajnai Gordon: Ha tudok tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogom tenni” címmel jelent meg, hiszen

 

Bajnai válaszából világos, hogy inkább alapítványokat támogatna, vagy a háttérből embereket, azaz megfogalmazásában: normál civil aktivitást mutatna.

 

Az exminiszterelnök az utóbbi időben magyar politikai ügyben egyszer szólalt meg, amikor Karácsony Gergelyt támogatta az első budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson, egyébként pedig részt vett az European Policy Centre nevű think-tank munkájában, szóval azért olyan nagyon nem távolodott még el a politikától. Idén pedig egy könyv is megjelenik egyéves miniszterelnkségéről, amit a Könyves Kálmán rovatunkban szemléztünk több másik könyvfesztiválos megjelenéssel együtt.

 

Mivel ha a baloldali politikum felszáll a kasztingvonatra, minden kiszámíthatatlanná válik, ezért még bőven van esélyünk látni Bajnai visszatérését:

 

szerinted milyen szerepben lenne a legjobb 2019-ben? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

Ez az az ügyészség, ami az EU-s lopásokat vizsgálja, és mi kimaradunk belőle.

Francois de Rugy még a parlament elnökeként rendezett luxusvacsorákat állítólagos civileknek közpénzből. Azóta az otthonát is felújította.

Magáncég vette volna meg a lakásokat, a lakók tüntettek, a város közbelépett.

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás