Milyen poszton térjen vissza Bajnai Gordon?

Szerző: Pintér Bence
2019.04.12. 13:32

Ha úgy alakul, hogy tud tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogja tenni – nyilatkozta Bajnai Gordon. De hova térjen vissza?

Milyen poszton térjen vissza Bajnai Gordon?

Interjút készített a 168 Óra Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel, illetve az azóta megszűnt Együtt elnökével, amiben arról is kérdezték, hogy visszatérne-e a magyar politikába. Bajnai azt felelte, hogy speciális körülmények vezettek oda, hogy miniszterelnök lett 2009-ben, így nem hiszi, hogy még valaha miniszterelnök lenne, de

ha van olyan poszt, ahol tud tenni a hazáért, azt el fogja vállalni.

Az már inkább az ellenzéki közeg messiásvárásáról, és nem Bajnai szándékáról árulkodik, hogy az interjú a „Visszatér? – Bajnai Gordon: Ha tudok tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogom tenni” címmel jelent meg, hiszen

Bajnai válaszából világos, hogy inkább alapítványokat támogatna, vagy a háttérből embereket, azaz megfogalmazásában: normál civil aktivitást mutatna.

Az exminiszterelnök az utóbbi időben magyar politikai ügyben egyszer szólalt meg, amikor Karácsony Gergelyt támogatta az első budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson, egyébként pedig részt vett az European Policy Centre nevű think-tank munkájában, szóval azért olyan nagyon nem távolodott még el a politikától. Idén pedig egy könyv is megjelenik egyéves miniszterelnkségéről, amit a Könyves Kálmán rovatunkban szemléztünk több másik könyvfesztiválos megjelenéssel együtt.

Mivel ha a baloldali politikum felszáll a kasztingvonatra, minden kiszámíthatatlanná válik, ezért még bőven van esélyünk látni Bajnai visszatérését:

szerinted milyen szerepben lenne a legjobb 2019-ben? Szavazz!
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek