Mussolini dédunokája fasiszta színekben akar európai parlamenti képviselő lenni

Szerző: Techet Péter
2019.04.10. 15:22

Egy Mussolini már ül az Európai Parlamentben. Alessandra Mussolinivel, az olasz diktátor unokájával ellentétben azonban Caio Giulio Cesare Mussolini, a diktátor dédunokája nem a jobbközép, hanem a fasiszták színeiben akar bejutni a parlamentbe.

Mussolini dédunokája fasiszta színekben akar európai parlamenti képviselő lenni

Giorgia Meloni, a – magyar kormánypárti sajtóban csak a jobboldali jelzővel illetett – neofasiszta Olaszország Testvérei párt elnöke vasárnap jelentette be: pártja az EP-választáson elindítja Benito Mussolini egykori fasiszta diktátor dédunokáját, Caio Giulio Cesare Mussolinit.

A politikus, aki gyakorlatilag Julius Caesar nevét viseli,

nem csak vérségileg, de politikailag is rokon Benito Mussolinivel: maga is fasiszta.

Az indulást is ennek megfelelően Giorgia Melonival közösen Rómának a fasiszták által épített Eur negyedében jelentették be.

A jelölt a haditengerészetben szolgált hosszú ideig, de húsz éve hadiipari cégek menedzsereként dolgozik a Közel-Keleten: főleg a haditengerészet számára ad el navigációs eszközöket.

Mussolinik az olasz politikában

Egy Mussolini már most is ül az Európai Parlamentben: Alessandra Mussolini, aki Caio Giulio Cesare nagynénje. Alessandra Mussolini azonban a jobbközép Forza Italia színeiben az Európai Néppárt tagja.

Márciusban az Azonnalinak adott interjúban beszélt a családjáról is, a Mussolini-névről, amely számára inkább családilag, nem politikailag fontos. De azért örül annak, ha valaki tiszteli a nagyapját: „A tiszteletnek örülök – hát hogyne örülnék, ha kedvelik az embert vagy a nagyapját?” – mondta lapunknak.

Mindazonáltal március végén összebalhézott Jim Carrey amerikai színésszel, mert az szidalmazta Benito Mussolinit. Az történt, hogy Carrey Twitterjén a felakasztott Mussoliniről készült rajz alá azt írta ki: „ha érdekel, hova vezet a fasizmus”.

A heves természetéről ismert Alessandra Mussolini gazembernek nevezte emiatt Jim Carrey-t.

A Mussolini család amúgy aktív politikailag: Guido Mussolini, Caio Giulio Cesare papája, a neonáci Forza Nuova római politikusa. Rachele Mussolini, Alessandra testvére pedig Rómában városi tanácsnok. Caio Giulioval így a negyedik Mussolini-rokon lépne a politika színpadára.

CÍMLAPFOTÓ: Denise Fasanelli / Twitter

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek