Európába ért az Uber elektromosroller-szolgáltatása

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.04.09. 18:44

Madridban most már nem csak autót és ételt lehet rendelni az Uberrel.

Európába ért az Uber elektromosroller-szolgáltatása

Az Uber kedden bejelentette, hogy elindítja Európában az első elektromosroller-hálózatát. A szerencsés város pedig, ahol először beindul, Madrid lesz – számol be róla az AFP hírügynökség.

A Jump nevű szolgáltatás a vállalat szerint megkönnyíti a városban való közlekedést,  Az Uber egyébként Madridban már jelen volt a hagyományos sofőrszolgáltatásával, valamint jelen van az Uber Food is, amivel ételt lehet házhoz rendelni.  

A szolgáltatás természetesen alkalmazás segítségével érhető el, ezzel lehetőség van mind arra, hogy az ember megtalálja a legközelebbi szabad rollert, mind arra, hogy lefoglalja azt.

A Jump gyakorlatilag minden nagyobb észak-amerikai városban működött már, de Európában ez lesz a debütje. Az Uber, a taxisofőrök nagy bánatára, forradalmasította a személyszállítást, most azon ügyködik, hogy még több szolgáltatást tudjon nyújtani, a terveiben kerékpármegosztás, sőt, teherszállítás is szerepel az elektromos rollerek elterjesztése után.

Nem az amerikai vállalat ugyanakkor az egyetlen, Madridban 21 vállalat kapott elektromos rollerek bérbeadására engedélyt, úgyhogy hamarosan 10 000 elektromos roller lehet a spanyol fővárosban, azt a számot azonban a városvezetés nem engedné átlépni.

Az elektromos rollerek használata több európai városban is elterjedt már, a terjesztők és használók azzal érvelnek, hogy környezettudatos, a kritikusok szerint meg ellepik a járdákat.

Barcelona például teljesen betiltotta ezek használatát, egyszerűen annyi volt a turista, hogy a város nagyon kártékonynak ítélte meg. Párizsban ezt úgy oldják meg, hogy aki járdára megy a rollerrel, az pénzbüntetést kap.

FOTÓ: Uber

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek