+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. április 8. hétfő, 12:13
A hoppon maradt osztrák menyasszony szerint a hatóság szándékosan az esküvő előtt csapott le. A szélsőjobboldali alkancellár viszont kiállt az eljárás mellett.

Komoly társadalmi vitát kavart Ausztriában a helyi bevándorlási hatóság (BFA) egy múlt heti akciója, mely során

 

a szervezet munkatársai pár perccel a házasságkötés előtt tartóztattak le egy 30 éves gambiai származású vőlegényt Salzburgban.

 

A férfit április elsejére Bécsbe rendelték az elutasított menedékkérelme miatt, de a határozatnak a több napos határidő ellenére sem tett eleget, sőt nem is mutatott hajlandóságot arra, hogy elfogadná az abban foglaltakat – indokolta a szokványosnak nem igazán mondható rajtaütést a BFA. Tájékoztatásuk szerint a férfit jelenleg Bécsben tartják őrizetben, ahonnan Olaszországba fogják szállítani, ugyanis itt lépett először az Európai Unió területére.

 

Ápolónőként dolgozó osztrák származású menyasszonya is Dél-Olaszországban ismerte meg a férfit, négy és fél évvel ezelőtt, egy nyaralás során. Az Österreich, az egyik legnagyobb ingyenes osztrák napilap meg is szólaltatta a csak Susanne B.-ként emlegetett nőt, aki elmondta, hogy az esküvő időpontját már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a salzburgi anyakönyvi hivatalban, így

 

az osztrák bevándorlási hivatalban pontosan tudhatták előre, hogy mikor kell lecsapniuk, ha elrettentő példát akarnak teremteni.

 

Hogy tényleg ez volt-e az osztrák bevándorlásiak célja, az kérdéses, mindenesetre az osztrák kormánykoalíció kisebbik pártját adó szélsőjobboldali FPÖ vezetője, az alkancellári posztot is betöltő Heinz-Christian Strache a privát Facebook-profilján közzétett nyilvános bejegyzésben állt ki a BFA akciója mellett. A politikus jó iránynak tartja, hogy még egy esküvő sem állíthatja meg az illegális afrikai bevándorlók kiutasítását, egyben

 

köszönetet mondott saját pártja, az FPÖ kormányban lévő tagjainak az állhatatosságért.

 

STRACHE A REPÜLŐS EMOJIVAL EGYÉRTELMŰSÍTETTE, MIT IS GONDOL

 

Az FPÖ-nek bizonyos szempontból kapóra is jött ez a mostani történet, hiszen Strache határozott állásfoglalásával elterelhetik a médiafigyelmet a párt számára igencsak kellemetlen belpolitikai botrányról. Az FPÖ hetek óta próbálja – nem túl nagy sikerrel – elhatárolni magát a bevándorlásellenes osztrák identitárius mozgalomtól, melynek vezetője pénzadományt kapott az 50 halálos áldozatot követelő új-zélandi terrortámadás elkövetőjétől.

 

Szerinted megfelelően járt el az osztrák bevándorlási hatóság?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Napokkal az EP-választás előtt bejelentette a volt görög pénzügyminiszter: nem azért indult, hogy megválasszák, hanem azért, hogy a német nagyközönség előtt végigvitázhassa a kampányt.

A progresszívek lettek a legerősebbek az EP-választáson Szlovákiában, bejutási küszöbön a Csáky Pál-féle MKP.

Mi az egyes olasz pártok célja, álomeredménye a mostani választáson? Összefoglaltuk!

Mi kell ahhoz, hogy szavazzak? Egyáltalán: kire lehet szavazni? Gyorstalpaló bizonytalanoknak.

A dublini választókerületet meg is nyerhette a korábban esélytelen zöldpárt, országosan pedig a jobbközép örülhet.

A hét kérdése

Eljött az igazság pillanata az Azonnalin: mondd meg nekünk, kire szavazol május 26-án!

Azért ide elnéznénk

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrában május 31-én.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A régió legjobbjait a Pécsi Borozó válogatta össze, június 15-én lehet megkóstolni őket.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás