+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. április 8. hétfő, 12:13
A hoppon maradt osztrák menyasszony szerint a hatóság szándékosan az esküvő előtt csapott le. A szélsőjobboldali alkancellár viszont kiállt az eljárás mellett.

Komoly társadalmi vitát kavart Ausztriában a helyi bevándorlási hatóság (BFA) egy múlt heti akciója, mely során

 

a szervezet munkatársai pár perccel a házasságkötés előtt tartóztattak le egy 30 éves gambiai származású vőlegényt Salzburgban.

 

A férfit április elsejére Bécsbe rendelték az elutasított menedékkérelme miatt, de a határozatnak a több napos határidő ellenére sem tett eleget, sőt nem is mutatott hajlandóságot arra, hogy elfogadná az abban foglaltakat – indokolta a szokványosnak nem igazán mondható rajtaütést a BFA. Tájékoztatásuk szerint a férfit jelenleg Bécsben tartják őrizetben, ahonnan Olaszországba fogják szállítani, ugyanis itt lépett először az Európai Unió területére.

 

Ápolónőként dolgozó osztrák származású menyasszonya is Dél-Olaszországban ismerte meg a férfit, négy és fél évvel ezelőtt, egy nyaralás során. Az Österreich, az egyik legnagyobb ingyenes osztrák napilap meg is szólaltatta a csak Susanne B.-ként emlegetett nőt, aki elmondta, hogy az esküvő időpontját már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a salzburgi anyakönyvi hivatalban, így

 

az osztrák bevándorlási hivatalban pontosan tudhatták előre, hogy mikor kell lecsapniuk, ha elrettentő példát akarnak teremteni.

 

Hogy tényleg ez volt-e az osztrák bevándorlásiak célja, az kérdéses, mindenesetre az osztrák kormánykoalíció kisebbik pártját adó szélsőjobboldali FPÖ vezetője, az alkancellári posztot is betöltő Heinz-Christian Strache a privát Facebook-profilján közzétett nyilvános bejegyzésben állt ki a BFA akciója mellett. A politikus jó iránynak tartja, hogy még egy esküvő sem állíthatja meg az illegális afrikai bevándorlók kiutasítását, egyben

 

köszönetet mondott saját pártja, az FPÖ kormányban lévő tagjainak az állhatatosságért.

 

STRACHE A REPÜLŐS EMOJIVAL EGYÉRTELMŰSÍTETTE, MIT IS GONDOL

 

Az FPÖ-nek bizonyos szempontból kapóra is jött ez a mostani történet, hiszen Strache határozott állásfoglalásával elterelhetik a médiafigyelmet a párt számára igencsak kellemetlen belpolitikai botrányról. Az FPÖ hetek óta próbálja – nem túl nagy sikerrel – elhatárolni magát a bevándorlásellenes osztrák identitárius mozgalomtól, melynek vezetője pénzadományt kapott az 50 halálos áldozatot követelő új-zélandi terrortámadás elkövetőjétől.

 

Szerinted megfelelően járt el az osztrák bevándorlási hatóság?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás