Nigel Farage visszatér, pedig sokkal jobb dolgai is lennének

Szerző: Pintér Bence
2019.04.08. 19:07

A Brexit Párt élén vág neki a májusi EP-választásnak Nigel Farage, már ha tényleg lesz választás az Egyesült Királyságban.

Nigel Farage visszatér, pedig sokkal jobb dolgai is lennének

Ahogy egyre inkább zavaros lesz, hogy meddig húzodik el a britek kilépése az Európai Unióból, annál biztosabb lesz, hogy az Egyesült Királyságban bizony európai parlamenti választásokat kell tartani májusban. Ennek nyomán

Nigel Farage, az EU-ellenes UKIP korábbi vezére, a brilépés élharcosa most már végleg bejelentette, hogy ő is indulni fog, ha tényleg lesz választás.

Farage a Sky News-nak nyilatkozott, ahol elmondta, hogy egyáltalán nem örül annak, hogy így alakultak a dolgok, hiszen sokkal jobb dolgai lennének, mint hogy ezzel foglalkozzon.

„Azt hittem, hogy megnyertük a brilépéscsatát, ugyanakkor nem fogom hagyni, hogy 25 év küzdelmei után a brit politikusok eltolják a dolgot”

– mondta Farage, aki azt is kifejtette, hogy a nevezett politikai elit igencsak meg fog lepődni az eredményen.

Farage szerint Londonban elszakadtak a valóságtól, és a megállapodás nélküli kilépés az egyetlen helyes opció, de ezt a bennmaradáspárti parlament direkt nem akarja keresztülvinni: szerinte azért bénáznak, hogy végül az Egyesült Királyság valahogy bennmaradjon az EU-ban, ignorálva a britek döntését.

A brit politikus 1999 óta volt az általa is alapított UKIP színeiben EP-képviselő, de tavaly kilépett a pártból, mivel annak vezetése szerinte a szélsőjobbra tolódott, és túlzottan iszlamofób politikát folytat, ami a brilépés ügyére is rossz fényt vet.

Az idei választáson a Brexit Párt színeiben indul, amit ő alapított év elején.

A pártnak jelenleg a UKIP-ből defektálók által kilenc képviselőjük van az EP-ben, az első pártelnöknek pedig már le is kellett mondania rasszista tweetjei miatt. A Brexit Pártot egyelőre nem mérték a közvélemény-kutatók, ugyanakkor a Financial Times úgy tudja, hogy több százezer fontnyi adományt gyűjtöttek össze a kampányra, amelyben a fő üzenetük az lesz, hogy legyen már végre tényleg brilépés. A UKIP támogatottsága hét százalék, ami nagy bukás a 2014-es eredményhez képest: akkor megnyerték az EP-választást.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek