Nyomozást indítanak Isztambul ellenzéki polgármestere ellen

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.06. 09:29

Bár Ekrem İmamoğlu az újraszámlálás után is Isztambul polgármestere lett, most azért kerülhet bajba, mert túl hamar írta oda a neve mellé pozícióját.

Nyomozást indítanak Isztambul ellenzéki polgármestere ellen

Nagyon úgy tűnik, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök pártja nem engedi el olyan könnyen, hogy a főváros Ankara mellett Isztambult is elvesztették a törökországi helyhatósági választásokon: a szavazatok újraszámoltatása után is egyértelműen az ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje, Ekrem İmamoğlu lett a győztes, de most nyomozást indítanak ellene.

A Turkey Purge szerint indoklás az, hogy

İmamoğlu kedden Ankarában meglátogatta pártja alapítójának sírját, ott pedig a vendégkönyven a neve mellé már azt írta, hogy Isztambul főpolgármestere, pedig még nem is volt hivatalos az eredmény.

Bár az újraszámlálás tényleg nem fejeződött be addigra, azért érdekes, hogy az Erdoğan-féle AKP jelöltje, Binali Yildirim már jóval a számlálás befejezése előtt bejelentette győzelmét, a hírek szerint őt viszont békén hagyják emiatt, mint ahogy az sem volt probléma, hogy már plakátokon is megköszönték Isztambulnak az eredményt úgy, mintha nem kaptak volna ki 29 ezer szavazattal valójában.

Az Isztambulban 15 év után vesztő AKP az újraszámláltatás után azt is felvetette, az egész szavazást meg kéne ismételni a városban az állítólagos csalások miatt. 

FOTÓ: Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek