+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 6. szombat, 17:45
Az Electric Castle fellépőire és helyszínére ránézve pont szuper opció azoknak, akik unják az egyhangú magyar fesztiválkínálatot.

A fesztiválturizmus még pár éve sem számított olyan magától értetődő dolognak, de a piac teljes feltöltődése és a Szigeten kívüli magyar fesztiváluniverzum ellaposodásának köszönhetően érdemes kicsit elnézni a határon túlra. Az elmúlt években az újvidéki Exit, esetleg a trencséni Pohoda voltak a legkönnyebben elérhető és legizgalmasabb vállalkozások, de az utóbbi időben Románia nagyon vonzó opcióvá vált: a számtalan elektronikus zenei fesztiválról most nem is beszélnénk, ugyanis egész pofás neveket kezd összehozni a Kolozsvártól pár kilométerre található Bánffy-kastélyban rendezett Electric Castle.

 

A fesztivált először 2013-ban rendezték meg, és a különleges helyszín miatt gyorsan népszerűvé tudott válni.

 

Nem csak azért, mert a Bánffy-kastély tényleg olyan szinten különleges helyszín, amit talán csak a már említett szerbiai Péterváradi erőd tud nyújtani, de a közeli Kolozsvár is bőven van olyan jó város, hogy pár napig ellazuljon ott az ember a koncertek előtt.

 

 

Idén a fellépőkkel is tudtak erősíteni. A Florence + the Machine abszolút A-kategóriás névnek számít a világon bárhol, és bár persze a Limp Bizkitra is biztos el lehet ugrálni még 2019 nyarán is, a lényeg a valamivel kisebb nevek körül van: Nils Frahm például valószínűleg az év legszürreálisabb koncertjét adhatja, hiszen Budapesten például a Művészetek Palotájában lépett fel a kortárs zongora egyik legnépszerűbb figurája, de ott a mindig dögös Metric, a különösen hip Chvrches is. Ja és igen, van Thirty Seconds to Mars is.

 

 

Mivel a térségben nagyon szeretik az elektronikus zenét, talán nem véletlen, hogy az Electric Castle ebben igazán erős: Black Madonna, Christian Loffler vagy Rone mind elit névnek számítanak a maguk köreiben, de amúgy a még nem teljes programra ránézve tényleg kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy megéri az a hat óra autózás Erdélybe július 17. és 21. között.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jobbikos, de a többi ellenzéki párt által is támogatott Kálló Gergely magabiztos győzelemmel hozta a Fejér megyei 4. választókerületet.

Ha vasárnap, akkor coubhíradó, Feri Poterrel, kézcsókolgató Orbánnnal és szürke Bayerrel!

A gyöngyöspatai cigányok kötelező, elitgimiben való továbbtanulását? Magyar György rabosítását? Esetleg a saját lemondását Rácz Zsófi javára?

Marokkó homokkal fedett részében töltöttünk egy éjszakát, ami még a nyilvánvaló kényelmetlenségek és a túlgondolt turistaműsorok ellenére is varázslatos úticél.

Újra itt a Helyzet, az Azonnali heti podcastje, ezúttal az Európai Parlamentből: Deutsch Tamást kérdeztük a Fidesz és európai pártcsaládja, a jobbközép Európai Néppárt sagájáról.

Nem kap elég olajat az oroszoktól, ezért az Európát ellátó Barátság vezetékből csapolna magának Belarusz: tovább folytatódik a Putyin és Lukasenka közti szkander.

A Fidesz által is támogatott Smer már csak hibahatáron belül vezet, jelentősen feljött rá Igor Matovič populista OĽaNO-ja. A magyar indulók közül Bugár orrhosszal vezet, de a másik magyar listát sem szabad leírni.

A hét kérdése

A filmipar legfontosabb díja idén megint robbantott, és a történelem során először nem amerikai film nyerte meg a legjobb filmnek járó szobrot. De te egyet is értesz vele? Egy szavazással eldöntheted!

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Könyvbemutató február 18-án, kedden a magyar-szlovén bilateriális kisebbségvédelmi megállapodásról a TK Kisebbségkutató Intézetében.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás