+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 6. szombat, 17:45
Az Electric Castle fellépőire és helyszínére ránézve pont szuper opció azoknak, akik unják az egyhangú magyar fesztiválkínálatot.

A fesztiválturizmus még pár éve sem számított olyan magától értetődő dolognak, de a piac teljes feltöltődése és a Szigeten kívüli magyar fesztiváluniverzum ellaposodásának köszönhetően érdemes kicsit elnézni a határon túlra. Az elmúlt években az újvidéki Exit, esetleg a trencséni Pohoda voltak a legkönnyebben elérhető és legizgalmasabb vállalkozások, de az utóbbi időben Románia nagyon vonzó opcióvá vált: a számtalan elektronikus zenei fesztiválról most nem is beszélnénk, ugyanis egész pofás neveket kezd összehozni a Kolozsvártól pár kilométerre található Bánffy-kastélyban rendezett Electric Castle.

 

A fesztivált először 2013-ban rendezték meg, és a különleges helyszín miatt gyorsan népszerűvé tudott válni.

 

Nem csak azért, mert a Bánffy-kastély tényleg olyan szinten különleges helyszín, amit talán csak a már említett szerbiai Péterváradi erőd tud nyújtani, de a közeli Kolozsvár is bőven van olyan jó város, hogy pár napig ellazuljon ott az ember a koncertek előtt.

 

 

Idén a fellépőkkel is tudtak erősíteni. A Florence + the Machine abszolút A-kategóriás névnek számít a világon bárhol, és bár persze a Limp Bizkitra is biztos el lehet ugrálni még 2019 nyarán is, a lényeg a valamivel kisebb nevek körül van: Nils Frahm például valószínűleg az év legszürreálisabb koncertjét adhatja, hiszen Budapesten például a Művészetek Palotájában lépett fel a kortárs zongora egyik legnépszerűbb figurája, de ott a mindig dögös Metric, a különösen hip Chvrches is. Ja és igen, van Thirty Seconds to Mars is.

 

 

Mivel a térségben nagyon szeretik az elektronikus zenét, talán nem véletlen, hogy az Electric Castle ebben igazán erős: Black Madonna, Christian Loffler vagy Rone mind elit névnek számítanak a maguk köreiben, de amúgy a még nem teljes programra ránézve tényleg kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy megéri az a hat óra autózás Erdélybe július 17. és 21. között.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az európai liberálisoknak kínos volt, hogy a nevüket is lekopizó román tagpártjuk a szocdemekkel kormányoz együtt, Verhofstadt egy nappal a román EP-választás előtt szövetségest váltott.

Kevesebb, mint feleannyian bíznak csak az orosz elnökben, mint a Krím négy évvel ezelőtti annektálása után.

A dublini választókerületet meg is nyerhette a korábban esélytelen zöldpárt, országosan pedig a jobbközép örülhet.

„Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban”: ha ilyen az ellenszél, akkor milyen lenne az igazi hátszél?

Nem tudod még, kire szavazz? Az euandi2019 elmondja neked, miután kitöltötted. És ennél még sokkal, de sokkal többet is!

A hét kérdése

Eljött az igazság pillanata az Azonnalin: mondd meg nekünk, kire szavazol május 26-án!

Azért ide elnéznénk

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrában május 31-én.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A régió legjobbjait a Pécsi Borozó válogatta össze, június 15-én lehet megkóstolni őket.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás