+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 6. szombat, 17:45
Az Electric Castle fellépőire és helyszínére ránézve pont szuper opció azoknak, akik unják az egyhangú magyar fesztiválkínálatot.

A fesztiválturizmus még pár éve sem számított olyan magától értetődő dolognak, de a piac teljes feltöltődése és a Szigeten kívüli magyar fesztiváluniverzum ellaposodásának köszönhetően érdemes kicsit elnézni a határon túlra. Az elmúlt években az újvidéki Exit, esetleg a trencséni Pohoda voltak a legkönnyebben elérhető és legizgalmasabb vállalkozások, de az utóbbi időben Románia nagyon vonzó opcióvá vált: a számtalan elektronikus zenei fesztiválról most nem is beszélnénk, ugyanis egész pofás neveket kezd összehozni a Kolozsvártól pár kilométerre található Bánffy-kastélyban rendezett Electric Castle.

 

A fesztivált először 2013-ban rendezték meg, és a különleges helyszín miatt gyorsan népszerűvé tudott válni.

 

Nem csak azért, mert a Bánffy-kastély tényleg olyan szinten különleges helyszín, amit talán csak a már említett szerbiai Péterváradi erőd tud nyújtani, de a közeli Kolozsvár is bőven van olyan jó város, hogy pár napig ellazuljon ott az ember a koncertek előtt.

 

 

Idén a fellépőkkel is tudtak erősíteni. A Florence + the Machine abszolút A-kategóriás névnek számít a világon bárhol, és bár persze a Limp Bizkitra is biztos el lehet ugrálni még 2019 nyarán is, a lényeg a valamivel kisebb nevek körül van: Nils Frahm például valószínűleg az év legszürreálisabb koncertjét adhatja, hiszen Budapesten például a Művészetek Palotájában lépett fel a kortárs zongora egyik legnépszerűbb figurája, de ott a mindig dögös Metric, a különösen hip Chvrches is. Ja és igen, van Thirty Seconds to Mars is.

 

 

Mivel a térségben nagyon szeretik az elektronikus zenét, talán nem véletlen, hogy az Electric Castle ebben igazán erős: Black Madonna, Christian Loffler vagy Rone mind elit névnek számítanak a maguk köreiben, de amúgy a még nem teljes programra ránézve tényleg kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy megéri az a hat óra autózás Erdélybe július 17. és 21. között.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

Francois de Rugy még a parlament elnökeként rendezett luxusvacsorákat állítólagos civileknek közpénzből. Azóta az otthonát is felújította.

Magáncég vette volna meg a lakásokat, a lakók tüntettek, a város közbelépett.

Ez a nap legfontosabb kérdése!

Ki van mellette, ki van ellene? És mi lesz, ha az Európai Parlament nem szavazza meg Ursula von der Leyent? Gyorstalpaló!

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás