+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 6. szombat, 17:45
Az Electric Castle fellépőire és helyszínére ránézve pont szuper opció azoknak, akik unják az egyhangú magyar fesztiválkínálatot.

A fesztiválturizmus még pár éve sem számított olyan magától értetődő dolognak, de a piac teljes feltöltődése és a Szigeten kívüli magyar fesztiváluniverzum ellaposodásának köszönhetően érdemes kicsit elnézni a határon túlra. Az elmúlt években az újvidéki Exit, esetleg a trencséni Pohoda voltak a legkönnyebben elérhető és legizgalmasabb vállalkozások, de az utóbbi időben Románia nagyon vonzó opcióvá vált: a számtalan elektronikus zenei fesztiválról most nem is beszélnénk, ugyanis egész pofás neveket kezd összehozni a Kolozsvártól pár kilométerre található Bánffy-kastélyban rendezett Electric Castle.

 

A fesztivált először 2013-ban rendezték meg, és a különleges helyszín miatt gyorsan népszerűvé tudott válni.

 

Nem csak azért, mert a Bánffy-kastély tényleg olyan szinten különleges helyszín, amit talán csak a már említett szerbiai Péterváradi erőd tud nyújtani, de a közeli Kolozsvár is bőven van olyan jó város, hogy pár napig ellazuljon ott az ember a koncertek előtt.

 

 

Idén a fellépőkkel is tudtak erősíteni. A Florence + the Machine abszolút A-kategóriás névnek számít a világon bárhol, és bár persze a Limp Bizkitra is biztos el lehet ugrálni még 2019 nyarán is, a lényeg a valamivel kisebb nevek körül van: Nils Frahm például valószínűleg az év legszürreálisabb koncertjét adhatja, hiszen Budapesten például a Művészetek Palotájában lépett fel a kortárs zongora egyik legnépszerűbb figurája, de ott a mindig dögös Metric, a különösen hip Chvrches is. Ja és igen, van Thirty Seconds to Mars is.

 

 

Mivel a térségben nagyon szeretik az elektronikus zenét, talán nem véletlen, hogy az Electric Castle ebben igazán erős: Black Madonna, Christian Loffler vagy Rone mind elit névnek számítanak a maguk köreiben, de amúgy a még nem teljes programra ránézve tényleg kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy megéri az a hat óra autózás Erdélybe július 17. és 21. között.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás