+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 4. csütörtök, 08:39
Az angol focicsapatok is megszívják a britek kilépése körüli hercehurcát.

A brilépési népszavazás idején a Premier League összes csapata az EU-ban maradás mellett kardoskodott – nem véletlenül.

 

A brilépés és az akörüli huzavona ugyanis nincs jó hatással a világszerte figyelt és követett angol focira,

 

a Yahoo Sports össze is szedte, hogy miért:

 

1. Csökkent a klubok vásárlóereje: mivel a brilépésmizéria nyomán esett a font értéke, ezért az angol csapatok végső soron kevesebb pénzt tudtak játékosvásárlásra fordítani. Ez egy megegyezés nélküli kilépés esetén csak rosszabb lesz.

 

2. Ha a britek kilépnek, az EU-ból érkező légiósok is harmadik országból származó külföldinek fognak számítani. (Jelenleg a PL játékosainak csupán harmada angol.) 2016-ban a BBC úgy számolta, hogy ez akkor az angol első- és másodosztályban, illetve a skót ligában 332 focistát érintett volna rögtön egy megállapodás nélküli távozás esetén, akiknek új munkavállalási engedélyekért kellett volna folyamodnia.

 

Ráadásul ezeket az engedélyeket nem könnyen osztogatja a brit belügy,

 

a Manchester Citybe 10 millió fontért leigazolt brazil Douglas Luiz például nem kapta meg tavaly.

 

3. Nem tudnak majd fiatal játékosokat behúzni a kontinensről: jelenleg a FIFA szabályai alapján a 16-18 év közötti játékosok szabadon igazolhatóak az EU-országok között, és ha valaki mondjuk az ifi időszakban három évig Angliában edz, akkor hazai nevelésű játékosnak számít, tekintet nélkül a nemzetiségére. Erre a brilépés után nem lesz lehetőségük, aminek sokan azért örülnek, mert majd így megint az angol tehetségek kerülhetnek előtérbe.

 

4. De a rajongók is megszívhatják, hiszen klubok mindezek összhatásaként emelhetik a jegyárakat, hogy vehozzanak valamit a veszteségeken; ráadásul ha bárhol játszanak a kontinensen, jóval bonyolultabb lesz elutazni a meccsekre, mint eddig. De ha a tévében néznék az emberek, az is simán drágább lehet a megnövekedő költségek miatt.

 

Szóval a brit focinak sem jó a brilépés, ahogy sok más üzletágnak és cégnek sem, bár egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy mikor és hogyan távozik végre az Egyesült Királyság az EU-ból.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nagyobb baja is van Győrnek a polgármester szexbotrányánál: csúcsidőben folyamatosan maradnak ki a buszok, megoldás egyelőre nem látszik.

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

A honvédelmi államtitkár szerint a szocialista Bangóné úgy viselkedik, mint aki megőrült. Mindezt azért, mert az ellenzék új választást akar Csepelen, miközben a Fidesz is több helyen számoltat újra.

Szerintük legalább annyit érdemelnének a nyugat-balkáni régió népei, hogy az Európai Unió világosan mondja meg, mi a helyzet pontosan.

„Ez itt a finn-svéd határ. Negyven éve nem történt itt semmi.” Miért is jó az, hogy az EU dögunalmas?

Éjfélig vitatkoztak, de nem jutottak egyezségre az EU-s vezetők a nyugat-balkáni bővítés ügyében, még csak ígérgető dokumentumra sem futotta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint annyira egyértelmű, hogy elcsalta a választást a helyi Fidesz, hogy az újraszámlálással sem elégednének meg.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás