+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 4. csütörtök, 08:39
Az angol focicsapatok is megszívják a britek kilépése körüli hercehurcát.

A brilépési népszavazás idején a Premier League összes csapata az EU-ban maradás mellett kardoskodott – nem véletlenül.

 

A brilépés és az akörüli huzavona ugyanis nincs jó hatással a világszerte figyelt és követett angol focira,

 

a Yahoo Sports össze is szedte, hogy miért:

 

1. Csökkent a klubok vásárlóereje: mivel a brilépésmizéria nyomán esett a font értéke, ezért az angol csapatok végső soron kevesebb pénzt tudtak játékosvásárlásra fordítani. Ez egy megegyezés nélküli kilépés esetén csak rosszabb lesz.

 

2. Ha a britek kilépnek, az EU-ból érkező légiósok is harmadik országból származó külföldinek fognak számítani. (Jelenleg a PL játékosainak csupán harmada angol.) 2016-ban a BBC úgy számolta, hogy ez akkor az angol első- és másodosztályban, illetve a skót ligában 332 focistát érintett volna rögtön egy megállapodás nélküli távozás esetén, akiknek új munkavállalási engedélyekért kellett volna folyamodnia.

 

Ráadásul ezeket az engedélyeket nem könnyen osztogatja a brit belügy,

 

a Manchester Citybe 10 millió fontért leigazolt brazil Douglas Luiz például nem kapta meg tavaly.

 

3. Nem tudnak majd fiatal játékosokat behúzni a kontinensről: jelenleg a FIFA szabályai alapján a 16-18 év közötti játékosok szabadon igazolhatóak az EU-országok között, és ha valaki mondjuk az ifi időszakban három évig Angliában edz, akkor hazai nevelésű játékosnak számít, tekintet nélkül a nemzetiségére. Erre a brilépés után nem lesz lehetőségük, aminek sokan azért örülnek, mert majd így megint az angol tehetségek kerülhetnek előtérbe.

 

4. De a rajongók is megszívhatják, hiszen klubok mindezek összhatásaként emelhetik a jegyárakat, hogy vehozzanak valamit a veszteségeken; ráadásul ha bárhol játszanak a kontinensen, jóval bonyolultabb lesz elutazni a meccsekre, mint eddig. De ha a tévében néznék az emberek, az is simán drágább lehet a megnövekedő költségek miatt.

 

Szóval a brit focinak sem jó a brilépés, ahogy sok más üzletágnak és cégnek sem, bár egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy mikor és hogyan távozik végre az Egyesült Királyság az EU-ból.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kifürkészhetetlen utak ezek: miközben egykori párttársa épp életre hívta a Magyar Gárda utódját, Vona még a hiphopos mutogatást is imitálja kicsit.

Persze akkor, ha nem variáltak kicsit a jegyfoglalásokkal, de így is tény: a stadionépítési láz első hullámában átadott Nagyerdei Stadionnak az egyötödét használják csak átlagban.

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedén fizettek neki lakást.

Vajon idén is lehal a valasztas.hu a szavazás napján? Lesznek kígyózó sorok az urnák előtt? És egyáltalán mennyibe kerül lebonyolítani az EP-választást? Az Azonnalinak a Nemzeti Választási Iroda válaszolt!

A szombaton még Strache mögött álló külügyminiszter, akinek az esküvőjén Putyin is ott volt, végül inkább maradna a Kurz-kormányban. A többi FPÖ-s miniszteren kívül Strache felesége is távozik.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás