+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 4. csütörtök, 08:39
Az angol focicsapatok is megszívják a britek kilépése körüli hercehurcát.

A brilépési népszavazás idején a Premier League összes csapata az EU-ban maradás mellett kardoskodott – nem véletlenül.

 

A brilépés és az akörüli huzavona ugyanis nincs jó hatással a világszerte figyelt és követett angol focira,

 

a Yahoo Sports össze is szedte, hogy miért:

 

1. Csökkent a klubok vásárlóereje: mivel a brilépésmizéria nyomán esett a font értéke, ezért az angol csapatok végső soron kevesebb pénzt tudtak játékosvásárlásra fordítani. Ez egy megegyezés nélküli kilépés esetén csak rosszabb lesz.

 

2. Ha a britek kilépnek, az EU-ból érkező légiósok is harmadik országból származó külföldinek fognak számítani. (Jelenleg a PL játékosainak csupán harmada angol.) 2016-ban a BBC úgy számolta, hogy ez akkor az angol első- és másodosztályban, illetve a skót ligában 332 focistát érintett volna rögtön egy megállapodás nélküli távozás esetén, akiknek új munkavállalási engedélyekért kellett volna folyamodnia.

 

Ráadásul ezeket az engedélyeket nem könnyen osztogatja a brit belügy,

 

a Manchester Citybe 10 millió fontért leigazolt brazil Douglas Luiz például nem kapta meg tavaly.

 

3. Nem tudnak majd fiatal játékosokat behúzni a kontinensről: jelenleg a FIFA szabályai alapján a 16-18 év közötti játékosok szabadon igazolhatóak az EU-országok között, és ha valaki mondjuk az ifi időszakban három évig Angliában edz, akkor hazai nevelésű játékosnak számít, tekintet nélkül a nemzetiségére. Erre a brilépés után nem lesz lehetőségük, aminek sokan azért örülnek, mert majd így megint az angol tehetségek kerülhetnek előtérbe.

 

4. De a rajongók is megszívhatják, hiszen klubok mindezek összhatásaként emelhetik a jegyárakat, hogy vehozzanak valamit a veszteségeken; ráadásul ha bárhol játszanak a kontinensen, jóval bonyolultabb lesz elutazni a meccsekre, mint eddig. De ha a tévében néznék az emberek, az is simán drágább lehet a megnövekedő költségek miatt.

 

Szóval a brit focinak sem jó a brilépés, ahogy sok más üzletágnak és cégnek sem, bár egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy mikor és hogyan távozik végre az Egyesült Királyság az EU-ból.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás