+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 4. csütörtök, 07:43
Az amerikai elnök sokadszorra állítja, hogy 1905-ben, New Yorkban született apja az „EU-ban” született.

Beiktatása óta háromszor – legutóbb szerdán – állította azt Donald Trump amerikai elnök, hogy édesapja, Fred Trump Németországban született.

 

Most éppen arról beszélt egy műsorban, hogy Németország nem fizet eleget a NATO-nak,

 

ennek kapcsán jegyezte meg, hogy egyébként mennyire tiszteli Angela Merkelt és a németeket, és hát egyébként is, tette hozzá, az ő apja is német volt.

 

„Az apám német volt. Ugye? Német. Egy csodás helyen született Németországban, szóval nagyon kedvelem Németországot” – mondta Trump. A probléma csupán annyi, hogy Trump apja, Fred Trump nem Németországban született, hanem New Yorkban, azon belül is Bronxban, 1905-ben.

 

Ez a tény nem akadályozta meg az elnököt, hogy immár háromszor is azt állítsa, hogy apja német születésű volt. Trump egy ízben például arról beszélt, hogy:

 

„Nagyon szeretjük az Európai Uniót. Sok-sok éve jártam ott, arra gondolok, hogy a szüleim az Európai Unióban születtek.”

 

Ez annyiban igaz, hogy Trump édesanyja tényleg Skóciában született, az apjára azonban továbbra sem áll a dolog; az állítás legfeljebb Trump nagyapjára lenne igaz, hiszen ő az akkori Bajor Királyságban született 1869-ben, Kallstadt városában. Az pedig dupla hülyeség, hogy az Európai Unióban születtek szülei, hiszen anyja, Mary Anne MacLeod 1912-ben, bármiféle európai integráció előtt sok évtizeddel született.

 

 

És hogy vajon miért szeretné Trump mindenkivel elhitetni, hogy apja Németországban született? Senki sem tudja, mindenesetre érdekes adalék, hogy Trump igazi nagy antréja a politikába az volt, amikor évekig vádolta azzal Barack Obama elnököt, hogy nem is az USA-ban, hanem Kenyában született.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás