Donald Trump meg van győződve róla, hogy az apja Németországban született, pedig nem is

Szerző: Pintér Bence
2019.04.04. 07:43

Az amerikai elnök sokadszorra állítja, hogy 1905-ben, New Yorkban született apja az „EU-ban” született.

Donald Trump meg van győződve róla, hogy az apja Németországban született, pedig nem is

Beiktatása óta háromszor – legutóbb szerdán – állította azt Donald Trump amerikai elnök, hogy édesapja, Fred Trump Németországban született.

Most éppen arról beszélt egy műsorban, hogy Németország nem fizet eleget a NATO-nak,

ennek kapcsán jegyezte meg, hogy egyébként mennyire tiszteli Angela Merkelt és a németeket, és hát egyébként is, tette hozzá, az ő apja is német volt.

„Az apám német volt. Ugye? Német. Egy csodás helyen született Németországban, szóval nagyon kedvelem Németországot” – mondta Trump. A probléma csupán annyi, hogy Trump apja, Fred Trump nem Németországban született, hanem New Yorkban, azon belül is Bronxban, 1905-ben.

Ez a tény nem akadályozta meg az elnököt, hogy immár háromszor is azt állítsa, hogy apja német születésű volt. Trump egy ízben például arról beszélt, hogy:

„Nagyon szeretjük az Európai Uniót. Sok-sok éve jártam ott, arra gondolok, hogy a szüleim az Európai Unióban születtek.”

Ez annyiban igaz, hogy Trump édesanyja tényleg Skóciában született, az apjára azonban továbbra sem áll a dolog; az állítás legfeljebb Trump nagyapjára lenne igaz, hiszen ő az akkori Bajor Királyságban született 1869-ben, Kallstadt városában. Az pedig dupla hülyeség, hogy az Európai Unióban születtek szülei, hiszen anyja, Mary Anne MacLeod 1912-ben, bármiféle európai integráció előtt sok évtizeddel született.

És hogy vajon miért szeretné Trump mindenkivel elhitetni, hogy apja Németországban született? Senki sem tudja, mindenesetre érdekes adalék, hogy Trump igazi nagy antréja a politikába az volt, amikor évekig vádolta azzal Barack Obama elnököt, hogy nem is az USA-ban, hanem Kenyában született.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek