Brexit? Az mi? És miért nem brilépés? Az utca emberét kérdeztük!

2019.04.04. 17:55

Hetek óta semmi másról nem szól a nemzetközi sajtó, mint a britek kilépéséről. De tényleg ennyire érdekli ez az embereket? Egyáltalán tudják, mi az a brexit? És mit szólnának hozzá, ha a gyönyörű brilépés szóra cserélnénk a ronda jövevényt? Videó!

Nem csak a szánk jár, tényleg megpróbáljuk terjeszteni az uncsi és amúgy is idegen brexit helyett a brilépés szót! Persze az volt az álcánk, hogy először megkérdeztük Budapesten az utca emberét, egyáltalán mit gondol a hetek óta a csapból is folyó brit produkcióról, aztán jól rávezettük őket a lényegi kérdésre! 

Ami meglepő, hogy sokaknak újat mondtunk: 

„Sajnos nincs róla véleményem, de ha kicsit jobban követném az eseményeket, akkor tudnék rá válaszolni” 

– mondta nekünk egy járókelő a Keleti pályaudvar környékén, de voltak, akiknek maga a szó is új volt.

A válasz arra, hogy hívnák a brexitet magyarul már több megoldást szült: érdekes módon a brilépés rajtunk kívül senkinek nem jutott eszébe,

de a Corvinus előtt álldogáló diáklány a szopás szóval írta le a britek és az EU között húzódó ügyet.

A brilépés sajnos nem lett túl népszerű, páran egyszerűen nem is használnák, mások szerint elég elcseszett mozaikszó lett. Sajnáljuk. :(

A brilépéssel kapcsolatos többi anyagunkat ide kattintva olvashatod.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek