+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 1. hétfő, 19:15
Kevesebb vérszívás és alacsonyabb szexuális aktivitás – ezt okozza Skrillex egyik száma a szúnyogoknál egy új kutatás szerint.

Kevesebb vért szívnak azok a szúnyogok, akiknek elektronikus zenét játszottak – írja a Telegraph egy március végén publikált tanulmányra hivatkozva.

 

A kutatók egyiptomi csípőszúnyogokat vizsgáltak,

 

amely faj többek közt olyan akár halálos kimenetű betegségeket terjeszt, mint a sárgaláz és a Dengue-láz, illetve a magzatok rendellenes fejlődését kiváltható Zika-vírus.

 

A szúnyogoknak az amerikai Skrillex egyik számát kellett „meghallgatniuk”, a Scary Monsters And Nice Sprites című dalt.

 

 

A kutatók hangsúlyozták a rovaroknál az alacsony frekvenciájú rezgések elősegítik a párzást, míg a zaj megzavarja a fajtársaktól, illetve a vérszívásra kiszemelt gazdatesttől érkező jelzések érzékelését. Az említett Skrillex számra pedig éppen azért esett a választást, mert keverednek benne a nagyon alacsony, illetve a nagyon magas frekvenciájú hangok.

 

Az eredmények szerint a „zenehallgató” rovarok egyébként nemcsak, hogy kevesebbszer csíptek,

 

de alacsonyabb szexuális aktivitást is mutattak, mint azon fajtársaik, amelyeknek nem játszották le a számot.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

A parlament dönt arról is, hogy felfüggesztik-e a DK-s Varju László mentelmi jogát.

Úgy tűnik, a Vatikán azért nem ölt bele túl sok energiát az eddigi legmodernebb termékének fejlesztésébe.

Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok.

Miután Salvini 2018 tavaszán elárulta a többi olasz jobboldali pártot az Öt Csillag Mozgalommal való kormányzás kedvéért, most, hogy kitaktikázta magát a hatalomból, azok békejobbot nyújtottak neki.

Egyelőre az élettani hatásait tesztelték az eddigi leghosszabb repülőútnak, ráadásul rakomány és csomagok nélkül indult a gép.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás