Hogy ne érdekelne senkit Európa jövője? Tévedés!

Szerző: Pintér Bence
2019.04.01. 13:27

Arra kértünk titeket, hogy képzeljétek el Európát negyven év múlva, és ti megtettétek! 109 pályamű érkezett az EU2058 novellapályázatra: a zsűri munkához lát.

Hogy ne érdekelne senkit Európa jövője? Tévedés!

Február elején arra kértünk titeket, hogy novella formájában mondjátok el: szerintetek milyen lesz Európa és az Európai Unió 2058-ban? Lesz-e még egyáltalán Európai Unió, és ha igen, milyen lesz benne Magyarország? Benne lesz-e egyáltalán? Hogy oldjuk meg a klímaváltozás problémáját, és milyen módon változtatja meg az életünket a folyamatosan gyorsuló technológiai fejlődés?

Az EU2058 nevű novellapályázatunk határideje vasárnap éjfélkor járt le, és a kiírás első körét sikeresnek nyilváníthatjuk:

a megadott határidőig 109 pályamunka érkezett be szabályosan az Azonnalihoz. Köszönjük!

(Engedékenyek voltunk a kicsit későkkel, akik például elnézték az időzónát.)

A zsűri munkához lát

Ahogy a kiírásban jeleztük, a ti dolgotok ezzel véget ért, elkezdődik viszont a zsűri munkája. A zsűriben helyet kapott Brandon Hackett (Markovics Botond) sci-fi író, az Isten gépei, a Xeno és az Időutazás-duológia alkotója; Tóth Csaba politológus, A sci-fi politológiája írója, illetve az Azonnali részéről Kulcsár Árpád újságíró, költő és Pintér Bence, aki egyben a Spekulatív Zóna nevű fantasztikummal foglalkozó blog gazdája is.

Eredményhirdetés az április 29-ével kezdődő héten várható online, az Azonnalin, a helyzetteket pedig e-mailben is értesíteni fogjuk,

ahogy azokat is, akiknek a novelláit az Azonnali a májusi EP-választás előtt közölné attól függetlenül, hogy nem értek el helyezést. Mivel sok pályamű érkezett, a zsűri nem fogja tudni az összes novellát egyenként értékelni, de ha az eredményhirdetés után maradnának kérdéseitek, a kiírásban megadott címen elérhetőek vagyunk, és igyekszünk válaszolni. 

A legjobb novella szerzője 100 ezer forintos díjat kap. A második helyezettet a Bookline jóvoltából ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Az Azonnali fenntartja a lehetőséget, hogy amennyiben a zsűri nem talál a díjazásra érdemes munkát, a pénzdíjat és az ajándékcsomagot ne ítélje oda.

NYITÓKÉP: Papp Zsófi / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek