+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Bakodi Péter
2019. március 31. vasárnap, 08:36
Egyszerű üzenetek és sablonfotók. Tényleg ezzel akarják megszólítani az ukrán szavazókat az elnökjelöltek? Vagy már rég nem az utcai reklámok befolyásolják az embereket, és csak megszokásból teszik ki a plakátokat? Nehéz eldönteni, de az sokatmondó, hogy a legesélyesebb induló, a TV-sztárból politikussá avanzsáló Volodimir Zelenszkij plakátjaival alig találkozni Ukrajnában. Galéria arról, hogy a többiek mivel próbálják népszerűsíteni magukat.

A NACIONALISTA RADIKÁLIS PÁRT VEZETŐJE, OLEG LJASKO ÚGY IGYEKSZIK ESÉLYEIT JAVÍTANI, HOGY KIHANGSÚLYOZZA: ELNÖKSÉGE TÉNYLEG EGY VALÓS LEHETŐSÉG. A MÁSODIK FORDULÓBA JUTÁSHOZ AZONBAN A NAPOKBAN MÉRT TÁMOGATOTTSÁGÁT (5,4 SZÁZALÉK) MEGHÁROMSZOROZVA MÉG BŐ 10 SZÁZALÉKNYI SZAVAZÓT KELLENE ÁTCSÁBÍTANIA.

 

JULIJA TIMOSENKO, AZ ELNÖKVÁLASZTÁS EGYIK NAGY ESÉLYESE ÚJ KURZUST HIRDET UKRAJNÁNAK. A MAI NAP LEGNAGYOBB KÉRDÉSE, HOGY Ő VAGY A REGNÁLÓ ELNÖK, PETRO POROSENKO JUT-E BE A MÁSODIK FORDULÓBA, A PLAKÁTKAMPÁNYT NEM IGAZÁN ERŐLTETŐ TV-SZTÁR, VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT. MIVEL AZ ABSZOLÚT TÖBBSÉGET (50 SZÁZALÉK PLUSZ EGY SZAVAZAT) VÁRHATÓAN SENKI SEM FOGJA MEGSZEREZNI AZ ELSŐ KÖRBEN, EZÉRT MÁSODIK FORDULÓRA LESZ SZÜKSÉG, AHOL A KÉT LEGNAGYOBB TÁMOGATOTTSÁGGAL RENDELKEZŐ JELÖLT KÜZD MAJD MEG AZ ELNÖKSÉGÉRT.

 

A MÉRHETŐ TÁMOGATOTTSÁGGAL NEM RENDELKEZŐ IGOR SEVCSENKO NEM TÚL EREDETI MÓDON SIKERES UKRAJNÁT ÍGÉR A VÁLASZTÓKNAK.

 

JURIJ BOJKO A BÉKÉS ÉLET VÁLASZTÁSA. LEGALÁBBIS EZT ÜZENI A LEGINKÁBB CSAK AZ OROSZ KISEBBSÉG ÁLTAL TÁMOGATOTT POLITIKUS, AKI EGYÉBKÉNT A NEGYEDIK LEGESÉLYESEBB JELÖLT. A MÁSODIK FORDULÓBA VALÓ BEJUTÁSÁHOZ VISZONT VALÓDI CSODÁRA LENNE SZÜKSÉG.

 

EGY OLIGARCHA (POROSENKO), EGY POPULISTA (TIMOSENKO), EGY SHOWMAN (ZELENSZKIJ) HELYETT VÁLASSZ INKÁBB EGY IGAZSÁGOS JELÖLTET! A CIVILBEN ORVOSKÉNT DOLGOZÓ OLGA BOGOMOLECNEK A FELVÁZOLT DÖNTÉSI ALTERNATÍVA ELLENÉRE SINCS TÚL SOK SANSZA.

 

SZERHIJ TARUTA EGY OLIGARCHA ÉS POLITIKUS A KELET-UKRAJNAI DONYECKI TERÜLETRŐL, AKI KÉT HÉTTEL EZELŐTT VISSZALÉPETT TIMOSENKO JAVÁRA. A PLAKÁTJAIT IS KICSERÉLTE, MÁR A TIMOSENKO MELLETTI SZAVAZÁSRA BUZDÍT RAJTUK.

 

JELÖLTBŐL SOK VAN, ELNÖKBŐL CSAK EGY. VILÁGOS ÜZENET. PETRO POROSENKO NEM VITTE TÚLZÁSBA. KÉRDÉS, HOGY ELÉG LESZ-E EZ A MÁSODIK FORDULÓHOZ. JELENLEG JULIJA TIMOSENKOVAL FEJ-FEJ MELLETT VANNAK (17-17 SZÁZALÉK), AZ ELSŐ KÖR ABSZOLÚT ESÉLYESE (26 SZÁZALÉK), VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT.

 

És hogy mi köti össze a kijevi prostit a mariupoli fiatalokkal? Olvasd el Fekő Ádám ukrajnai helyszíni riportját!

 

FOTÓK: Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Már a képmegosztónál is belátták, rettentő káros a fiatalok testképére, ha az arcukba nyomják a pénzért megvásárolható szépülést.

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem egy új viccpárt lesz az ISF Party.

Százezer ember vonult végig New York pénzügyi negyedén, hogy aztán meghallgassa a svéd klímaaktivistát. Az Azonnali ott volt, és hoztunk nektek képeket!

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

A Szabadságpárt gyorsan szeretne szalonképesebbé válni, hogy újra elfogadható koalíciós partner lehessen a Kurz-féle Néppárt számára.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Ezen három dolog kombinációja lesz szeptember 27-29 között, naná, hogy Szentendrén.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás