+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Bakodi Péter
2019. március 31. vasárnap, 08:36
Egyszerű üzenetek és sablonfotók. Tényleg ezzel akarják megszólítani az ukrán szavazókat az elnökjelöltek? Vagy már rég nem az utcai reklámok befolyásolják az embereket, és csak megszokásból teszik ki a plakátokat? Nehéz eldönteni, de az sokatmondó, hogy a legesélyesebb induló, a TV-sztárból politikussá avanzsáló Volodimir Zelenszkij plakátjaival alig találkozni Ukrajnában. Galéria arról, hogy a többiek mivel próbálják népszerűsíteni magukat.

A NACIONALISTA RADIKÁLIS PÁRT VEZETŐJE, OLEG LJASKO ÚGY IGYEKSZIK ESÉLYEIT JAVÍTANI, HOGY KIHANGSÚLYOZZA: ELNÖKSÉGE TÉNYLEG EGY VALÓS LEHETŐSÉG. A MÁSODIK FORDULÓBA JUTÁSHOZ AZONBAN A NAPOKBAN MÉRT TÁMOGATOTTSÁGÁT (5,4 SZÁZALÉK) MEGHÁROMSZOROZVA MÉG BŐ 10 SZÁZALÉKNYI SZAVAZÓT KELLENE ÁTCSÁBÍTANIA.

 

JULIJA TIMOSENKO, AZ ELNÖKVÁLASZTÁS EGYIK NAGY ESÉLYESE ÚJ KURZUST HIRDET UKRAJNÁNAK. A MAI NAP LEGNAGYOBB KÉRDÉSE, HOGY Ő VAGY A REGNÁLÓ ELNÖK, PETRO POROSENKO JUT-E BE A MÁSODIK FORDULÓBA, A PLAKÁTKAMPÁNYT NEM IGAZÁN ERŐLTETŐ TV-SZTÁR, VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT. MIVEL AZ ABSZOLÚT TÖBBSÉGET (50 SZÁZALÉK PLUSZ EGY SZAVAZAT) VÁRHATÓAN SENKI SEM FOGJA MEGSZEREZNI AZ ELSŐ KÖRBEN, EZÉRT MÁSODIK FORDULÓRA LESZ SZÜKSÉG, AHOL A KÉT LEGNAGYOBB TÁMOGATOTTSÁGGAL RENDELKEZŐ JELÖLT KÜZD MAJD MEG AZ ELNÖKSÉGÉRT.

 

A MÉRHETŐ TÁMOGATOTTSÁGGAL NEM RENDELKEZŐ IGOR SEVCSENKO NEM TÚL EREDETI MÓDON SIKERES UKRAJNÁT ÍGÉR A VÁLASZTÓKNAK.

 

JURIJ BOJKO A BÉKÉS ÉLET VÁLASZTÁSA. LEGALÁBBIS EZT ÜZENI A LEGINKÁBB CSAK AZ OROSZ KISEBBSÉG ÁLTAL TÁMOGATOTT POLITIKUS, AKI EGYÉBKÉNT A NEGYEDIK LEGESÉLYESEBB JELÖLT. A MÁSODIK FORDULÓBA VALÓ BEJUTÁSÁHOZ VISZONT VALÓDI CSODÁRA LENNE SZÜKSÉG.

 

EGY OLIGARCHA (POROSENKO), EGY POPULISTA (TIMOSENKO), EGY SHOWMAN (ZELENSZKIJ) HELYETT VÁLASSZ INKÁBB EGY IGAZSÁGOS JELÖLTET! A CIVILBEN ORVOSKÉNT DOLGOZÓ OLGA BOGOMOLECNEK A FELVÁZOLT DÖNTÉSI ALTERNATÍVA ELLENÉRE SINCS TÚL SOK SANSZA.

 

SZERHIJ TARUTA EGY OLIGARCHA ÉS POLITIKUS A KELET-UKRAJNAI DONYECKI TERÜLETRŐL, AKI KÉT HÉTTEL EZELŐTT VISSZALÉPETT TIMOSENKO JAVÁRA. A PLAKÁTJAIT IS KICSERÉLTE, MÁR A TIMOSENKO MELLETTI SZAVAZÁSRA BUZDÍT RAJTUK.

 

JELÖLTBŐL SOK VAN, ELNÖKBŐL CSAK EGY. VILÁGOS ÜZENET. PETRO POROSENKO NEM VITTE TÚLZÁSBA. KÉRDÉS, HOGY ELÉG LESZ-E EZ A MÁSODIK FORDULÓHOZ. JELENLEG JULIJA TIMOSENKOVAL FEJ-FEJ MELLETT VANNAK (17-17 SZÁZALÉK), AZ ELSŐ KÖR ABSZOLÚT ESÉLYESE (26 SZÁZALÉK), VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT.

 

És hogy mi köti össze a kijevi prostit a mariupoli fiatalokkal? Olvasd el Fekő Ádám ukrajnai helyszíni riportját!

 

FOTÓK: Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Több ellenzéki pártból származó információink szerint az MSZP-P-s Karácsony Gergely magabiztosan megnyerte a budapesti előválasztást.

Szerinte ha valaki a gyerekek testi fenyítéséről vallott nézetei miatt elfordul tőle, az a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Válaszul arra, hogy Oroszország nemrég olyan javaslatot tett le az asztalra, ami ismét törvényesnek tartja az ország 1968-as lerohanását.

Egyre többen érdeklődnek az elmúlt napokban az előválasztás, illetve Csáky Attila pornószínész iránt a netes enciklopédián.

Az Európai Néppárt bajor csúcsjelöltje szerint a Spitzenkandidat-rendszer kicsinálása kicsinálja az
európai demokráciát is.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

1973 óta először lehet Budapesten legálisan strandolni a Dunában, június 29-én.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás