+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 29. péntek, 17:59
Ha az állatokról van szó, vajból van a szíve Aljakszandr Lukasenkának. A tejgazdaságban tapasztalt áldatlan állapotok azonnali személyi következményekkel jártak.

Egy kormányzó és két gazdasági vezető bánta Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök napokban tett látogatását az ország keleti részén fekvő szlízsi tejgazdaságban. Az 25 éve hatalomban lévő autoriter államfő

 

azonnali hatállyal elbocsátotta posztjáról a tisztviselőket, mert elfogadhatatlan állapotokat tapasztalt a tehéntelepen.

 

A helyzetet olyan súlyosnak ítélte meg, hogy a nácik legnagyobb koncentrációs táborával, Auschwitz-cal vont párhuzamot. Lukasenka régóta szívén viseli a szarvasmarhák sorsát, melyeket korábban szent állatoknak is nevezett.

 

Otthon is tart belőlük jó párat a fehérorosz vezető, aki a mezőgazdaságot láthatóan olyan komolyan veszi, hogy államfői teendői mellett saját farmot is fenntart. A munkából a médiaszereplései alapján nem ritkán saját maga is kiveszi a részét. Az autoriter államfőről kialakított

 

„a nép fia” narratívát hatékonyan erősítik az olyan jelenetek amikor krumplit szed, répát pucol, vagy éppen kaszál.

 

Mondjuk a legtöbb ilyen épp akkor készült, amikor az olyan, Nyugaton már majdnem elfelejtett öreg filmsztárok látogattak a posztszovjet térségbe, mint Gérard Depardieu vagy Steven Segal.

 

LUKASENKA IGYEKEZETT BEAVATNI A FRANCIA SZÍNÉSZT A KASZÁLÁS TUDOMÁNYÁBA

 

KRUMPLISZEDÉSBEN IS PROFI A BELORUSZ ELNÖK

 

EZEKNEK A RÉPÁKNAK A KIHÚZÁSÁHOZ NEM VOLT SZÜKSÉG STEVEN SEGAL EREJÉRE

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt követelik, hogy a középkor óta megtartott Ducasse D'Ath felvonulást távolítsák el az UNESCO világörökségi listájáról a feketére mázolt vadember figurája miatt.

Annyira felpörgött az ír határ kérdése, hogy még a német kancellár is elmondta, szerinte mik az esélyei Johnsonnak.

A születésétől siket Lee Duck-hee-ben senki sem hitt, amikor profi teniszkarriert álmodott magának. Ő az első siket, aki ATP-teniszmeccset nyert.

Négy fordulót kellett várni, hogy valakinek igazán szemet szúrjon a magyar lakosságú 16 ezres délvidéki város szurkolótábora.

A brit miniszterelnök szerint a kötelező vámhatár sérti az országa szuverenitását, és inkább modern technológia használatával oldaná meg.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

A lassú élet ideálja mentén alkotó értékteremtők bemutatkozása a Balaton-felvidéken augusztus 18-án.

Ha a tűzijáték helyett inkább angol metalcore-ra csapatnád, augusztus 20-án a Dürerben a helyed. Vendég: Inhale Me.

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás