+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 29. péntek, 17:59
Ha az állatokról van szó, vajból van a szíve Aljakszandr Lukasenkának. A tejgazdaságban tapasztalt áldatlan állapotok azonnali személyi következményekkel jártak.

Egy kormányzó és két gazdasági vezető bánta Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök napokban tett látogatását az ország keleti részén fekvő szlízsi tejgazdaságban. Az 25 éve hatalomban lévő autoriter államfő

 

azonnali hatállyal elbocsátotta posztjáról a tisztviselőket, mert elfogadhatatlan állapotokat tapasztalt a tehéntelepen.

 

A helyzetet olyan súlyosnak ítélte meg, hogy a nácik legnagyobb koncentrációs táborával, Auschwitz-cal vont párhuzamot. Lukasenka régóta szívén viseli a szarvasmarhák sorsát, melyeket korábban szent állatoknak is nevezett.

 

Otthon is tart belőlük jó párat a fehérorosz vezető, aki a mezőgazdaságot láthatóan olyan komolyan veszi, hogy államfői teendői mellett saját farmot is fenntart. A munkából a médiaszereplései alapján nem ritkán saját maga is kiveszi a részét. Az autoriter államfőről kialakított

 

„a nép fia” narratívát hatékonyan erősítik az olyan jelenetek amikor krumplit szed, répát pucol, vagy éppen kaszál.

 

Mondjuk a legtöbb ilyen épp akkor készült, amikor az olyan, Nyugaton már majdnem elfelejtett öreg filmsztárok látogattak a posztszovjet térségbe, mint Gérard Depardieu vagy Steven Segal.

 

LUKASENKA IGYEKEZETT BEAVATNI A FRANCIA SZÍNÉSZT A KASZÁLÁS TUDOMÁNYÁBA

 

KRUMPLISZEDÉSBEN IS PROFI A BELORUSZ ELNÖK

 

EZEKNEK A RÉPÁKNAK A KIHÚZÁSÁHOZ NEM VOLT SZÜKSÉG STEVEN SEGAL EREJÉRE

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők, és politikusok is. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

Amíg nem tárták fel átfogóan a bukását hozó ibizai botrányvideó készítésének körülményeit, nem tér vissza az FPÖ volt elnöke.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás