+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 29. péntek, 17:59
Ha az állatokról van szó, vajból van a szíve Aljakszandr Lukasenkának. A tejgazdaságban tapasztalt áldatlan állapotok azonnali személyi következményekkel jártak.

Egy kormányzó és két gazdasági vezető bánta Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök napokban tett látogatását az ország keleti részén fekvő szlízsi tejgazdaságban. Az 25 éve hatalomban lévő autoriter államfő

 

azonnali hatállyal elbocsátotta posztjáról a tisztviselőket, mert elfogadhatatlan állapotokat tapasztalt a tehéntelepen.

 

A helyzetet olyan súlyosnak ítélte meg, hogy a nácik legnagyobb koncentrációs táborával, Auschwitz-cal vont párhuzamot. Lukasenka régóta szívén viseli a szarvasmarhák sorsát, melyeket korábban szent állatoknak is nevezett.

 

Otthon is tart belőlük jó párat a fehérorosz vezető, aki a mezőgazdaságot láthatóan olyan komolyan veszi, hogy államfői teendői mellett saját farmot is fenntart. A munkából a médiaszereplései alapján nem ritkán saját maga is kiveszi a részét. Az autoriter államfőről kialakított

 

„a nép fia” narratívát hatékonyan erősítik az olyan jelenetek amikor krumplit szed, répát pucol, vagy éppen kaszál.

 

Mondjuk a legtöbb ilyen épp akkor készült, amikor az olyan, Nyugaton már majdnem elfelejtett öreg filmsztárok látogattak a posztszovjet térségbe, mint Gérard Depardieu vagy Steven Segal.

 

LUKASENKA IGYEKEZETT BEAVATNI A FRANCIA SZÍNÉSZT A KASZÁLÁS TUDOMÁNYÁBA

 

KRUMPLISZEDÉSBEN IS PROFI A BELORUSZ ELNÖK

 

EZEKNEK A RÉPÁKNAK A KIHÚZÁSÁHOZ NEM VOLT SZÜKSÉG STEVEN SEGAL EREJÉRE

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás