+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. március 29. péntek, 14:55
A saar-vidéki AfD kikérte az elmúlt három év késelős bűnelkövetőinek neveit a saar-vidéki rendőrségtől. De nem a várt eredmény jött: külföldi hangzású keresztnévűek helyett a Michaelek, Danielek és Andreasok tűnnek veszélyesnek.

A szélsőjobboldali párt, bizonyítandó, hogy mennyire veszélyesek a bevándorlók, arra volt kiváncsi: milyen keresztnevűek követtek el 2016 óta késeléses bűncselekményeket Saar-vidéken.

 

Amint arról a Saarbrücker Zeitung beszámolt: az AfD tartományi szervezete megkapta a választ a kis délnyugat-német tartomány rendőrségétől: 2016 januárja és 2018 decembere között a legtöbb ilyen bűncselekményt Michael, Andreas és Daniel, azaz tipikus német keresztnevű emberek követték el.

 

Az első tízbe egyetlen arab név se került be. Viszont – ha követjük a széljobbos logikát –

 
tessék óvakodni még a Sascha, a Thomas, a Christian, a Kevin, a Manuel, a Patrick, a David, a Jens, a Justin és a Sven keresztnevűektől, ugyanis ők alkotják az elkövetői toplistát.

 

Összességében az elmúlt három évben 1480 olyan bűncselekmény vagy szabálysértés volt, amit késsel követtek el. Ha nem az elkövetők keresztneveit nézzük, akkor is vezetnek a németek: 842 német elkövető volt, 122 szír, 94 más EU-országból érkezett, és akadt még 36 afgán.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A komikusból lett államfő jól sakkozott, amikor feloszlatta a parlamentet. Az újban minden bizonnyal meglesz az abszolút többsége is.

A románoknak nem sikerült feljutniuk eddig a Holdra, de a krátereket elég jól ismerik így is.

Hiába zajlik a teátrális balhézás a Lega és az Öt Csillag között a római kormányban, a Lega népszerűsége növekszik.

Itt az exkluzív olvasói Facebook-csoportunk, csatlakozz még ma!

Hogyan áll most az előválasztás szervezése, egyáltalán lesz-e? Megkerestük az érintett feleket, és azt is megtudtuk, volt-e üvöltözés a kutyapárttal az előválasztás miatt.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás