Az MTI elfelejtette megemlíteni, hogy Karácsony ellen demonstráltak a sajtótájékoztatóján

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.27. 12:24

A Fidesz számára is kellemetlen parkolási botrányról tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki Karácsony Gergely, aki ellen a kormánypártot és az MSZP-t is a parkolási maffiával összekötő táblákkal demonstráltak. Utóbbi mozzanatot valahogy kifelejtette az állami hírügynökség beszámolója.

Az MTI elfelejtette megemlíteni, hogy Karácsony ellen demonstráltak a sajtótájékoztatóján

Ugyan „parkolási maffia” feliratú táblákkal tüntettek Karácsony Gergely ellen szerdai sajtótájékoztatóján, ez valamiért kimaradt az állami hírügynökség beszámolójából – vette észre az Azonnali.

Mint megírtuk, ugyan a párbeszédes Karácsony Gergely zuglói polgármester két éve tartózkodott, mikor a fideszes és MSZP-s önkormányzati képviselők megszavazták a kerület számára előnytelen parkolási szerződést, a politikus szerdán a parkolási maffia ellen szólalt fel a Városházán tartott sajtótájékoztatóján. Ezen több – Karácsony szerint jobbikos – aktivista is részt vett, akik Karácsonyt a parkolási maffiával összekötő táblákat tartottak fel. A demonstrációt Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt stábja szervezte, ezt a Facebookon fel is vállalták.

Ám az adófizetői pénzből fenntartott állami hírügynökség beszámolójából nem csak a demonstrálók maradtak ki. Az sem egyértelmű belőle, mégis mi a probléma a zuglói parkolással.

Az eseményről szóló MTI-beszámolóban ugyanis csak az alábbiakat idézik parkolás-témában Karácsonytól:

+ a jelenlegi parkolási rendszer „úgy rossz, ahogy van", mert sem a közlekedésszervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja,

+ a fővárosnak és a kerületeknek is nyilvánosságra kellene hoznia a parkolással kapcsolatos valamennyi információt, hogy tisztán lehessen látni minden bevételt és kiadást,

Karácsony Gergely szerint a XIV. kerület rossz döntéseiről azért lehet tudni, mert Zuglóban nyilvánosságra hoztak minden szerződést,

+ elkötelezettnek nevezte magát abban, hogy főpolgármesterré választása esetén hasonlóan járjon el Budapesten is az átláthatóság érdekében.

ÍGY NÉZETT KI AZ MTI-HÍR AZ MTI FELÜLETÉN

Vagyis az MTI-t olvasva az sem lehet világos az olvasónak, hogy pontosan milyen rossz döntések születhettek Zuglóban. Tehát nem derül ki, hogy – mint a 444 dokumentumfilmje felhívta rá a figyelmet – a kerületi parkolás súlyosan veszteséges, miután a szocialista képviselők karöltve a fideszesekkel megszavazták a Zugló számára előnytelen szerződést 2017-ben.

Karácsony ezzel kapcsolatban azt is mondta a sajtótájékoztatón:  nem veszi a nyakára mások rossz döntéseit. Miután a sajtótájékoztatón alig volt lehetőség kérdéseket feltenni, ezért az Azonnali szerdán interjúkérelemmel fordult Karácsony Gergely felé, amellyel kapcsolatban várjuk a Párbeszéd sajtóosztályának visszajelzését.

Az MTI egyébként egy darab képet közölt az eseményről, ezen az éppen mosolygó Karácsony Gergely is látható. Ugyan látszik rajta, hogy Fidesz-MSZP logós, Karácsonyt a parkolási maffiával összekötő táblát tartanak fiatalok, de ezt az MTI a képaláírásban már nem tartotta fontosnak megemlíteni:

ÍGY NÉZ KI A KÉPALÁÍRÁS AZ MTI FELÜLETÉN

Nem mindig bánt ennyire kesztyűs kézzel ellenzéki politikussal az állami hírügynökség. A 2018-as parlamenti választás kampányában például még azt is beleírták egy hírbe, hogy Vona Gábor, a Jobbik akkori elnökének sajtótájékoztatóján a közönségből valaki bejátszott egy olyan hangfelvételt, amin müezzin hív imára.

FOTÓ: Hutter Marianna / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek