Betiltja a Facebook a fehér felsőbbrendűség hirdetését

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.27. 20:09

Aki a „fehér felsőbbrendűség” kifejezésre keresne, azt egy olyan honlapra fogja irányítani a közösségi oldal a jövő héttől, ami segít a gyűlöletcsoportokból kiszállni.

Betiltja a Facebook a fehér felsőbbrendűség hirdetését

Jövő héttől tilos lesz a fehér nacionalizmus dicsérete, támogatása vagy megjelenítése a Facebookon és az Instagramon is – vette észre a Reuters. A Facebook erről egy blogposztban számolt be.

Mint írták, a döntést azt követően hozták meg, hogy három hónapon keresztül beszélgettek a kérdésről tudósokkal, illetve a civil társadalom tagjaival.

Így ezentúl azoknak, akik a fehér felsőbbrendűségre vagy az azzal kapcsolatos kifejezésekre keresnének, a Facebook egy olyan oldalt fog ajánlani, amely segít kiszállni a gyűlöletcsoportokból.

Ugyan a fehér felsőbbrendűség hirdetését nem fogja megtűrni a közösségi oldal, azt leszögezték: az emberek továbbra is kifejezhetik etnikai örökségük felett érzett büszkeségüket.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek